JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

On olemassa varsin laaja konsensus siitä, että tekoäly mullistaa työmarkkinat. Esimerkiksi Suomessa on puhuttu, että miljoona ihmistä pitää uudelleenkouluttaa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Uusi raportti kertoo, ettei työpaikkojen määrä kuitenkaan pienene.

Konsulttiyritys PriceWaterhouseCoopers on laatinut erityisesti Englannin työmarkkinoita luotaavan raportin. Sen mukaan tekoäly tekee turhaksi noin 20 prosenttia työpaikoista, mutta luo tilalle saman verran uusia.

Raportin mukaan Englannista katoaa tekoälyn takia seitsemän miljoonaa työpaikkaa. Niiden tilalle tulee 7,2 miljoonaa uutta työtehtävää, joten työpaikkojen määrä jopa kasvaa mullistuksen myötä.

Raportin mukaan terveys- ja sosiaalialalla työskentelevien ihmisten määrä voisi Englannissa kasvaa lähes miljoonalla. Valmistavassa teollisuudessa 25 prosenttia työpaikoista katoaa, mikä tarkoittaa 700 tuhatta työntekijää.

Kehitys tuo mukanaan monenlaisia haasteita. Esimerkiksi eri alueita tekoäly kohtelee eri tavoin. Englannissa Lontooseen syntyy eniten uusia työpaikkoja, maaseudulla työpaikkoja katoaa enemmän. Voi hyvin kuvitella, että samankaltainen kehitys on edessä Suomessakin: uusia työpaikkoja syntyy erityisesti pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin.

Valtioiden kannalta kyse on joka tapauksessa valtavasta haasteesta, kun miljoonia ja miljoonia ihmisiä täytyy kouluttaa uusiin tehtäviin.

Lue lisää PwC:n raportista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template