JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Qualcomm sanoo ottaneensa ison askeleen kohti 5G NR -verkoissa toimivien älypuhelimien piirisarjoja. Yhtiö on esitellyt ensimmäiset RF-moduulit sekä millimetrialueelle että alle 6 gigahertsin taajuuksiin. Kun ne yhdistetään Qualcommin aiemmin esiteltyihin modeemeihin, saadaan käyttöön koko 5G-puhelimen vaatima RF-osa modeemista antenniin.

QTM052 on antennimoduulien perhe ja QPM56xx RF-moduulien tuoteperhe. Ne voidaan liittää Snapdragon X50 -modeemiin. Paketti on niin kompakti, että se sopii integroitavaksi älypuhelimeen. Antennimoduulit ovat ensimmäiset kaupalliset 5G NR -antennit.

Qualcomm muistuttaa, ettei millimetrialueen radioita ole käytetty mobiiliviestintään tähän asti. Tähän ovat syynä monet haasteet: suunnittelu on vaikeaa, komponenttien materiaalit ovat haastavia, lämpösuunnittelu vaikeaa ja radiosäteilyn regulointi on vaativaa. Tämän takia mm-aaltoja pidettiin pitkään epäkäytännöllisenä tekniikkana mobiililaitteisiin.

Qualcommin antennimoduulit, RF-osat ja X50-modeemi muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka ylittää nämä haasteet. Ratkaisu tukee keilanmuodostusta ja -ohjausta sekä keilanseurantaa. Tämä parantaa merkittävästi näköyhteyttä vaativien millimetriaaltojen kantamaa ja luotettavuutta.

Qualcommin ratkaisulla saadaan eri taajuusalueilla käyttöön peräti 800 megahertsin kaistanleveys. Yhtiön mukaan tällaisia 5G NR -datanopeuksia tuottavia laitteita voidaan odotella markkinoille jo ensi vuoden kesään mennessä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template