JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Qualcomm sanoo ottaneensa ison askeleen kohti 5G NR -verkoissa toimivien älypuhelimien piirisarjoja. Yhtiö on esitellyt ensimmäiset RF-moduulit sekä millimetrialueelle että alle 6 gigahertsin taajuuksiin. Kun ne yhdistetään Qualcommin aiemmin esiteltyihin modeemeihin, saadaan käyttöön koko 5G-puhelimen vaatima RF-osa modeemista antenniin.

QTM052 on antennimoduulien perhe ja QPM56xx RF-moduulien tuoteperhe. Ne voidaan liittää Snapdragon X50 -modeemiin. Paketti on niin kompakti, että se sopii integroitavaksi älypuhelimeen. Antennimoduulit ovat ensimmäiset kaupalliset 5G NR -antennit.

Qualcomm muistuttaa, ettei millimetrialueen radioita ole käytetty mobiiliviestintään tähän asti. Tähän ovat syynä monet haasteet: suunnittelu on vaikeaa, komponenttien materiaalit ovat haastavia, lämpösuunnittelu vaikeaa ja radiosäteilyn regulointi on vaativaa. Tämän takia mm-aaltoja pidettiin pitkään epäkäytännöllisenä tekniikkana mobiililaitteisiin.

Qualcommin antennimoduulit, RF-osat ja X50-modeemi muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka ylittää nämä haasteet. Ratkaisu tukee keilanmuodostusta ja -ohjausta sekä keilanseurantaa. Tämä parantaa merkittävästi näköyhteyttä vaativien millimetriaaltojen kantamaa ja luotettavuutta.

Qualcommin ratkaisulla saadaan eri taajuusalueilla käyttöön peräti 800 megahertsin kaistanleveys. Yhtiön mukaan tällaisia 5G NR -datanopeuksia tuottavia laitteita voidaan odotella markkinoille jo ensi vuoden kesään mennessä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template