JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Extremismiä vastaan taisteleva CEP-järjestö (Counter Extremism Project) tutki loppukeväästä ja alkukesästä, miten ISI-propagandavideoita ladataan Youtubeen, kuinka kauan ne säilyvät palvelussa ja kuinka paljon niitä katsellaan. Youtube tekee kaikkensa pitääkseen videot etäällä, mutta täysin eroon niistä ei pääse.

CEP käytti kahta ohjelmaa löytääkseen ISIS-videoita. Toisella selattiin läpi uusien videoiden otsikoita ja kuvauksia, toinen eli eGLYPH selasi videoiden sisältöjä.

Joka kuukausi Youtubeen ladataan satoja ISIS-videoita. Maalis-kesäkuussa järjestön propagandavideoita ladattiin 1348 kappaletta. Nämä saivat yhteensä yli 163 tuhatta katselua.

Youtuben kunniaksi on sanottuna, että 76 prosenttia videoista poistettiin kahden tunnin kuluessa postauksen jälkeen. Näille katselukertoja ehti tulla vain alle 15 tuhatta. Joka neljäs video pysyi Youtubessa yli kaksi tuntia ja nämä saivat yhteensä lähes 150 tuhatta katselukertaa.

CEP:n raportti on mielenkiintoista luettavaa. Se myös kertoo, että extremististen videoiden poistaminen on jatkuvaa kilpajuoksua. Täysin puhtaaksi näin massiivista palvelua ei saada ilman etukäteissensuuria, mikä taas ei ole millään tavalla käytännöllinen ratkaisu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template