JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Extremismiä vastaan taisteleva CEP-järjestö (Counter Extremism Project) tutki loppukeväästä ja alkukesästä, miten ISI-propagandavideoita ladataan Youtubeen, kuinka kauan ne säilyvät palvelussa ja kuinka paljon niitä katsellaan. Youtube tekee kaikkensa pitääkseen videot etäällä, mutta täysin eroon niistä ei pääse.

CEP käytti kahta ohjelmaa löytääkseen ISIS-videoita. Toisella selattiin läpi uusien videoiden otsikoita ja kuvauksia, toinen eli eGLYPH selasi videoiden sisältöjä.

Joka kuukausi Youtubeen ladataan satoja ISIS-videoita. Maalis-kesäkuussa järjestön propagandavideoita ladattiin 1348 kappaletta. Nämä saivat yhteensä yli 163 tuhatta katselua.

Youtuben kunniaksi on sanottuna, että 76 prosenttia videoista poistettiin kahden tunnin kuluessa postauksen jälkeen. Näille katselukertoja ehti tulla vain alle 15 tuhatta. Joka neljäs video pysyi Youtubessa yli kaksi tuntia ja nämä saivat yhteensä lähes 150 tuhatta katselukertaa.

CEP:n raportti on mielenkiintoista luettavaa. Se myös kertoo, että extremististen videoiden poistaminen on jatkuvaa kilpajuoksua. Täysin puhtaaksi näin massiivista palvelua ei saada ilman etukäteissensuuria, mikä taas ei ole millään tavalla käytännöllinen ratkaisu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template