JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Extremismiä vastaan taisteleva CEP-järjestö (Counter Extremism Project) tutki loppukeväästä ja alkukesästä, miten ISI-propagandavideoita ladataan Youtubeen, kuinka kauan ne säilyvät palvelussa ja kuinka paljon niitä katsellaan. Youtube tekee kaikkensa pitääkseen videot etäällä, mutta täysin eroon niistä ei pääse.

CEP käytti kahta ohjelmaa löytääkseen ISIS-videoita. Toisella selattiin läpi uusien videoiden otsikoita ja kuvauksia, toinen eli eGLYPH selasi videoiden sisältöjä.

Joka kuukausi Youtubeen ladataan satoja ISIS-videoita. Maalis-kesäkuussa järjestön propagandavideoita ladattiin 1348 kappaletta. Nämä saivat yhteensä yli 163 tuhatta katselua.

Youtuben kunniaksi on sanottuna, että 76 prosenttia videoista poistettiin kahden tunnin kuluessa postauksen jälkeen. Näille katselukertoja ehti tulla vain alle 15 tuhatta. Joka neljäs video pysyi Youtubessa yli kaksi tuntia ja nämä saivat yhteensä lähes 150 tuhatta katselukertaa.

CEP:n raportti on mielenkiintoista luettavaa. Se myös kertoo, että extremististen videoiden poistaminen on jatkuvaa kilpajuoksua. Täysin puhtaaksi näin massiivista palvelua ei saada ilman etukäteissensuuria, mikä taas ei ole millään tavalla käytännöllinen ratkaisu.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template