JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksassa käydään tärkeää kiistaa Windowsin ja Linuxin välillä. Kyse on lopulta siitä, tuleeko julkisorganisaatio toimeen Linuxilla. Münchenin kaupunki päätti jo siirtyä Windowsiin pitkän Linux-rupeaman jälkeen, nyt saman tempun tekee Ala-Saksin osavaltio.

Heise-lehden mukaan osavaltion verohallinnon käytössä on 13000 tietokonetta, joissa toimii käyttöjärjestelmänä OpenSuse. Nyt koneet siirtyvät ”tuoreeseen Windows-versioon” eli Windows 10:een.

Lehden mukaan verohallinnon koneissa on joka tapauksessa tarve päivitykselle, koska niissä käytetään OpenSusen vanhempia versioita, joita ei enää tueta.

Koneiden muuttaminen Windows-tietokoneiksi maksaa seuraavan vuoden aikana 5,9 miljoonaa euroa. Viranomaiset eivät kuitenkaan tiedä, kuinka kauan siirtymä vie aikaa tai kuinka paljon se lopulta tulee maksamaan.

Münchenin kaupunki ilmoitti marraskuussa siirtyvänsä räätälöidystä LiMuxista Windows 10:een. Päätöstä on kritisoitu laajasti ja joidenkin müncheniläisten mukaan asiaan liittyy huomattavia maksualennuksia Microsoftin puolelta. Väitteille ei kuitenkaan ole todisteita.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template