JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksassa käydään tärkeää kiistaa Windowsin ja Linuxin välillä. Kyse on lopulta siitä, tuleeko julkisorganisaatio toimeen Linuxilla. Münchenin kaupunki päätti jo siirtyä Windowsiin pitkän Linux-rupeaman jälkeen, nyt saman tempun tekee Ala-Saksin osavaltio.

Heise-lehden mukaan osavaltion verohallinnon käytössä on 13000 tietokonetta, joissa toimii käyttöjärjestelmänä OpenSuse. Nyt koneet siirtyvät ”tuoreeseen Windows-versioon” eli Windows 10:een.

Lehden mukaan verohallinnon koneissa on joka tapauksessa tarve päivitykselle, koska niissä käytetään OpenSusen vanhempia versioita, joita ei enää tueta.

Koneiden muuttaminen Windows-tietokoneiksi maksaa seuraavan vuoden aikana 5,9 miljoonaa euroa. Viranomaiset eivät kuitenkaan tiedä, kuinka kauan siirtymä vie aikaa tai kuinka paljon se lopulta tulee maksamaan.

Münchenin kaupunki ilmoitti marraskuussa siirtyvänsä räätälöidystä LiMuxista Windows 10:een. Päätöstä on kritisoitu laajasti ja joidenkin müncheniläisten mukaan asiaan liittyy huomattavia maksualennuksia Microsoftin puolelta. Väitteille ei kuitenkaan ole todisteita.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template