JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

VLC Player on erittäin hyvä avoin Android-mediasoitin, joka toistaa sujuvasti käytännössä kaikenlaisia musiikki- ja videotiedostoja. Nyt soitinta kehittävä VideoLAN on suuttunut Huaweille ja estänyt soittimen lataamisen kiinalaisvalmistajan uusimpiin kännyköihin Googlen Play-kaupasta.

Syynä on Huawein laitteissaan käyttämä tehonsäästötekniikka, joka sulkee taustalla toimivat sovellukset. Tämä tietenkin pidentää laitteen toiminta-aikaa, mutta samalla käytäntö tekee VLC Playeristä toimintakyvyttömän. Musiikkia kun pääsääntöisesti kuunnellaan taustalla.

Samaan ongelmaan törmäsin aikoinaan itsekin, kun ihmettelin soittimen pysähtymistä. Ensimmäisenä mieleen tuli, että koko sovellus kaatuilee, mutta laitteen sovelluskohtaisista virransäästöasetuksista soittimen pystyi tietenkin virittämään ”normaaliin” toimintaan.

Mustalle listalle joutuminen ei tarkoita sitä, etteikö soitinta voisi ladata Huawein puhelimiin. Se vain edellyttää nyt apk-asennuspaketin lataamista suoraan ja sen asentamista. VideoLAN näyttää ajattelevan, että jos käyttäjältä onnistuu apk-paketin asennus, hän pystyy myös kiertämään laitteen tehonsäästörajoitukset.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template