JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

VLC Player on erittäin hyvä avoin Android-mediasoitin, joka toistaa sujuvasti käytännössä kaikenlaisia musiikki- ja videotiedostoja. Nyt soitinta kehittävä VideoLAN on suuttunut Huaweille ja estänyt soittimen lataamisen kiinalaisvalmistajan uusimpiin kännyköihin Googlen Play-kaupasta.

Syynä on Huawein laitteissaan käyttämä tehonsäästötekniikka, joka sulkee taustalla toimivat sovellukset. Tämä tietenkin pidentää laitteen toiminta-aikaa, mutta samalla käytäntö tekee VLC Playeristä toimintakyvyttömän. Musiikkia kun pääsääntöisesti kuunnellaan taustalla.

Samaan ongelmaan törmäsin aikoinaan itsekin, kun ihmettelin soittimen pysähtymistä. Ensimmäisenä mieleen tuli, että koko sovellus kaatuilee, mutta laitteen sovelluskohtaisista virransäästöasetuksista soittimen pystyi tietenkin virittämään ”normaaliin” toimintaan.

Mustalle listalle joutuminen ei tarkoita sitä, etteikö soitinta voisi ladata Huawein puhelimiin. Se vain edellyttää nyt apk-asennuspaketin lataamista suoraan ja sen asentamista. VideoLAN näyttää ajattelevan, että jos käyttäjältä onnistuu apk-paketin asennus, hän pystyy myös kiertämään laitteen tehonsäästörajoitukset.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template