JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaisissa teollisuuden laitteissa käyttäjien tunnistus ja päivitysten laillisuus ovat yhä tärkeämpiä ominaisuuksia, jotka vaativat aukotonta salausta. Maxim Integrated Products on esitellyt ohjaimen, joka pakkaa salauksen, salausavainten säilyttämisen ja fyysisen suojauksen pieneen 4,34 x 4,34 millin kokoon.

Maximin mukaan DeepCover-sarjan uutuusohjain MAX32558 on 50 prosenttia kilpailevia, saman toiminnallisuuden tuovia ratkaisuja pienempi. Tämä tietenkin säästää arvokasta tilaa esimerkiksi IoT-laitteen piirilevyllä.

MAX32558 perustuu flash-pohjaiseen Arm Cortex-M3-prosessoriin. Pienelle ohjaimelle voidaan paikallisesti tallentaa salausavaimia, suojattu käynnistyslatain, fyysisen kajoamisen (tampering) tunnistus ja salausmoottorit. Ohjain tukee useita eri väylätekniikoita, kuten USB, SPI, UART ja I2C, joten se sopii laajaan valikoimaan erilaisia sovelluksia.

Maximin mukaan markkinoilta löytyy ohjain, jonka toiminnallisuus on samantyyppinen. Sen koko on kuitenkin 8 x 9 milliä ja piiri on pakattu 121-nastaiseen BGA-koteloon.

MAX32558-piirillä on 512 kilotavua flashia ja 96 kilotavua SRAM-muistia. Kehityspaketin mukana tulee RTOS-käyttöjärjestelmä ja koodiesimerkkejä. Europay-, Mastercard- ja Visa-varmennukseen ohjain sisältää ennalta sertifioidut protokollapinot.

Volyymeissä piiri maksaa 3,80 dollaria. Lisätietoja saa Maximin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template