JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaisissa teollisuuden laitteissa käyttäjien tunnistus ja päivitysten laillisuus ovat yhä tärkeämpiä ominaisuuksia, jotka vaativat aukotonta salausta. Maxim Integrated Products on esitellyt ohjaimen, joka pakkaa salauksen, salausavainten säilyttämisen ja fyysisen suojauksen pieneen 4,34 x 4,34 millin kokoon.

Maximin mukaan DeepCover-sarjan uutuusohjain MAX32558 on 50 prosenttia kilpailevia, saman toiminnallisuuden tuovia ratkaisuja pienempi. Tämä tietenkin säästää arvokasta tilaa esimerkiksi IoT-laitteen piirilevyllä.

MAX32558 perustuu flash-pohjaiseen Arm Cortex-M3-prosessoriin. Pienelle ohjaimelle voidaan paikallisesti tallentaa salausavaimia, suojattu käynnistyslatain, fyysisen kajoamisen (tampering) tunnistus ja salausmoottorit. Ohjain tukee useita eri väylätekniikoita, kuten USB, SPI, UART ja I2C, joten se sopii laajaan valikoimaan erilaisia sovelluksia.

Maximin mukaan markkinoilta löytyy ohjain, jonka toiminnallisuus on samantyyppinen. Sen koko on kuitenkin 8 x 9 milliä ja piiri on pakattu 121-nastaiseen BGA-koteloon.

MAX32558-piirillä on 512 kilotavua flashia ja 96 kilotavua SRAM-muistia. Kehityspaketin mukana tulee RTOS-käyttöjärjestelmä ja koodiesimerkkejä. Europay-, Mastercard- ja Visa-varmennukseen ohjain sisältää ennalta sertifioidut protokollapinot.

Volyymeissä piiri maksaa 3,80 dollaria. Lisätietoja saa Maximin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template