JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaisissa teollisuuden laitteissa käyttäjien tunnistus ja päivitysten laillisuus ovat yhä tärkeämpiä ominaisuuksia, jotka vaativat aukotonta salausta. Maxim Integrated Products on esitellyt ohjaimen, joka pakkaa salauksen, salausavainten säilyttämisen ja fyysisen suojauksen pieneen 4,34 x 4,34 millin kokoon.

Maximin mukaan DeepCover-sarjan uutuusohjain MAX32558 on 50 prosenttia kilpailevia, saman toiminnallisuuden tuovia ratkaisuja pienempi. Tämä tietenkin säästää arvokasta tilaa esimerkiksi IoT-laitteen piirilevyllä.

MAX32558 perustuu flash-pohjaiseen Arm Cortex-M3-prosessoriin. Pienelle ohjaimelle voidaan paikallisesti tallentaa salausavaimia, suojattu käynnistyslatain, fyysisen kajoamisen (tampering) tunnistus ja salausmoottorit. Ohjain tukee useita eri väylätekniikoita, kuten USB, SPI, UART ja I2C, joten se sopii laajaan valikoimaan erilaisia sovelluksia.

Maximin mukaan markkinoilta löytyy ohjain, jonka toiminnallisuus on samantyyppinen. Sen koko on kuitenkin 8 x 9 milliä ja piiri on pakattu 121-nastaiseen BGA-koteloon.

MAX32558-piirillä on 512 kilotavua flashia ja 96 kilotavua SRAM-muistia. Kehityspaketin mukana tulee RTOS-käyttöjärjestelmä ja koodiesimerkkejä. Europay-, Mastercard- ja Visa-varmennukseen ohjain sisältää ennalta sertifioidut protokollapinot.

Volyymeissä piiri maksaa 3,80 dollaria. Lisätietoja saa Maximin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template