JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Moni näkee tekoälyn raskaaksi laskennaksi, jossa palvelinfarmit prosessoivat valtavaa määrää tietoa. Tulevaisuudessa tekoälyä tulee yhä lähemmäksi käyttäjää. Google on jo esitellyt piirin, jonka avulla tekoäly voidaan USB-tikulla tuoda laitteeseen.

Kyse on Edge TPU -piiristä. Piirillä on moottori, joka pystyy prosessoimaan koneoppimisalgoritmeja. Kuvassa näkyy piirin fyysinen koko Yhdysvaltain 1 sentin kolikon päällä. Kolikon läpimitta on 19 milliä.

Googlen mukaan piiri voi yhtäaikaisesti prosessoida useita eri AI-malleja. Esimerkiksi videokuvasta piiri erottaa erilaisia asioita 30 ruudun nopeudella.

Piiri tukee PCIe – ja USB-väylää. Se voidaan liittää erilaisiin Debian Linux- ja Android Things -laitteisiin, kuten Raspberry Pi -kortteihin. Google on jo kertonut tuovansa tarjolle kehityspaketin, jossa Edge TPU -suoritin on NXP:n i.MX8M-prosessorilla.

Intelillä on oma Neural Compute Stick -tikkunsa, joka on vastaavanlainen. Edge TPU tietenkin ajaa Googlen omia TensorFlow Lite -tekoälymalleja.

Lisätietoja löytyy Googlen sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template