JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Moni näkee tekoälyn raskaaksi laskennaksi, jossa palvelinfarmit prosessoivat valtavaa määrää tietoa. Tulevaisuudessa tekoälyä tulee yhä lähemmäksi käyttäjää. Google on jo esitellyt piirin, jonka avulla tekoäly voidaan USB-tikulla tuoda laitteeseen.

Kyse on Edge TPU -piiristä. Piirillä on moottori, joka pystyy prosessoimaan koneoppimisalgoritmeja. Kuvassa näkyy piirin fyysinen koko Yhdysvaltain 1 sentin kolikon päällä. Kolikon läpimitta on 19 milliä.

Googlen mukaan piiri voi yhtäaikaisesti prosessoida useita eri AI-malleja. Esimerkiksi videokuvasta piiri erottaa erilaisia asioita 30 ruudun nopeudella.

Piiri tukee PCIe – ja USB-väylää. Se voidaan liittää erilaisiin Debian Linux- ja Android Things -laitteisiin, kuten Raspberry Pi -kortteihin. Google on jo kertonut tuovansa tarjolle kehityspaketin, jossa Edge TPU -suoritin on NXP:n i.MX8M-prosessorilla.

Intelillä on oma Neural Compute Stick -tikkunsa, joka on vastaavanlainen. Edge TPU tietenkin ajaa Googlen omia TensorFlow Lite -tekoälymalleja.

Lisätietoja löytyy Googlen sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template