JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Albertan yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla dataa voidaan tallentaa 1000 kertaa nykyisiä kiintolevyjä tiheämmin. Tekniikan avulla yhdelle neliötuumalle sopii dataa 138 teratavun verran.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että kaikki iTunes-kaupassa olevat musiikkikappaleet voitaisiin tallentaa neljännesdollarin kolikon kokoiselle alueelle. Siis 45 miljoonaa musiikkikappaletta.

Ultratiheä tallennus onnistuu, kun bittejä tallennetaan atomitasolla. tallennuslaite valmistettiin samalla tavalla kuin atomitason mikropiirejä valmistetaan. Ideana on päästä nopeasti asettamaan ja korvaamaan yksittäisiä vetyatomeja.

Tähän asti atomitason tallennuslaitteet ovat toimineet vakaasti vain erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Albertan tutkijoiden kehittämä muisti toimii huoneenlämpötilassa ja kestää hyvin normaalia käyttöä.

Fyysikko Rochal Achalin mukaan heidän kehittämänsä atomimuisti toimii paljon huoneenlämpötilaa korkeammissa lämpötiloissa ja on tarkka. Ensi vaiheessa tekniikalla on välittömiä seurauksia datan arkistoinnissa. Seuraavaksi tarkoitus on nopeuttaa muistin luku- ja kirjoitusnopeutta, mikä avaa käyttöä myös vaikkapa kulutuselektroniikassa.

Demonstroidakseen muistiaan Achal tiimeineen koodasi aakkoset tekniikan mahdollistamalla tiheydellä. Tiheys vastaa sitä, että yhdelle riivinjyvälle kirjoitetaan 350 000 kirjainta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template