JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung kertoo aloittaneensa markkinoiden ensimmäisen QLC-piireihin eli neljä bittiä samaan soluun tallentaviin piireihin perustuvien SSD-levyjen volyymituotannon. Terabitin piireillä levyjen kapasiteetti yltää aina neljään teratavuun asti.

Samsungin mukaan SATA-väyläinen levy on merkki siitä, että kuluttajatuotteissa ollaan siirtymässä teratavuluokkaan. QLC-piireihin perustuvan levyn suorituskyky on jo samalla tasolla kuin 3-bittiseen MLC-piireihin perustuvien levyjen suorituskyky.

Samsung uskoo, että 4-bittisen flashin myötä teratavuluokan levyt leviävät kulutuselektroniikkaan nopeasti. Piirien ansiosta Samsung pystyy esimerkiksi valmistamaan kustannustehokkaasti 128 gigatavun muisteja älypuhelimiin. Kuluttajien kannalta uutinen on hyvä, koska muisti on näytön ja sovellusprosessorin ohella yksi älypuhelimen kalliimpia komponentteja.

Samsungin mukaan QLC-siruissa muistitiheys kasvaa, mutta varaus pienenee, joten on hyvin hanakala säilyttää haluttu nopeus ja suorituskyky. Samsung korjasi ongelman käyttämällä 3-bittisen SDD:n ohjainta ja TurboWrite-tekniikkaa.

4-bittiseen QLC-piiriin perustuvan SSD-levyn lukunopeus on 540 megatavua sekunnissa. Kirjoitusnopeus on 520 megatavua sekunnissa. Levyjen hintaa Samsung ei vielä kertonut, mutta markkinoille ne tulevat vielä tämän vuoden aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template