JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung kertoo aloittaneensa markkinoiden ensimmäisen QLC-piireihin eli neljä bittiä samaan soluun tallentaviin piireihin perustuvien SSD-levyjen volyymituotannon. Terabitin piireillä levyjen kapasiteetti yltää aina neljään teratavuun asti.

Samsungin mukaan SATA-väyläinen levy on merkki siitä, että kuluttajatuotteissa ollaan siirtymässä teratavuluokkaan. QLC-piireihin perustuvan levyn suorituskyky on jo samalla tasolla kuin 3-bittiseen MLC-piireihin perustuvien levyjen suorituskyky.

Samsung uskoo, että 4-bittisen flashin myötä teratavuluokan levyt leviävät kulutuselektroniikkaan nopeasti. Piirien ansiosta Samsung pystyy esimerkiksi valmistamaan kustannustehokkaasti 128 gigatavun muisteja älypuhelimiin. Kuluttajien kannalta uutinen on hyvä, koska muisti on näytön ja sovellusprosessorin ohella yksi älypuhelimen kalliimpia komponentteja.

Samsungin mukaan QLC-siruissa muistitiheys kasvaa, mutta varaus pienenee, joten on hyvin hanakala säilyttää haluttu nopeus ja suorituskyky. Samsung korjasi ongelman käyttämällä 3-bittisen SDD:n ohjainta ja TurboWrite-tekniikkaa.

4-bittiseen QLC-piiriin perustuvan SSD-levyn lukunopeus on 540 megatavua sekunnissa. Kirjoitusnopeus on 520 megatavua sekunnissa. Levyjen hintaa Samsung ei vielä kertonut, mutta markkinoille ne tulevat vielä tämän vuoden aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template