JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Viranomaiskäyttöön tietoturvallisia laitteita kehittävä Bittium teki tammi-kesäkuussa 28,3 miljoonan euron liikevaihdon, missä oli kasvua 4,3 prosenttia vuodentakaisesta. Yhtiö teki edelleen hieman tappiota, mutta uskoo toiminnan kääntyvän kannattavaksi vielä tämän vuoden aikana.

Bittiumin tuotepohjaisen liikevaihdon osuus kasvoi merkittävästi ja oli 11,8 miljoonaa euroa, mikä oli 4,6 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Tuotepohjainen liikevaihto syntyi pääosin taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun järjestelmien tuotetoimituksista, Bittium Tough Mobile ja Mexsat -puhelimien tuotetoimituksista sekä niihin liittyvien tietoturvaohjelmistojen toimituksista.

Palveluliiketoiminnan liikevaihto laski ennakoidusti ja oli 16,5 miljoonaa euroa, mikä oli 3,3 miljoonaa euroa vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana. Palveluliiketoiminnan liikevaihdon laskuun vaikutti pääasiassa merkittävän tietoliikenneasiakkaan yhteistyön päättyminen vuonna 2017.

Toimitusjohtaja Hannu Huttusen mukaan tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla tehtiin kaksi merkittävää kauppaa. - Suomen Puolustusvoimien ohjelmistoradiojärjestelmätilaus oli arvoltaan 14,3 miljoonaa euroa. Toinen merkittävä kauppa syntyi, kun teimme erään johtavan yhdysvaltalaisen etämonitorointipalveluita tarjoavan yrityksen kanssa kolme vuotta kattavan merkittävän toimitussopimuksen. Täysimääräisesti toteutuessaan sopimuksen kokonaisarvo on 21 miljoonaa dollaria, Huttunen kertoo.

Bittium esitteli kesäkuussa mielenkiintoiseen uuden tuotteen, kun taktinen softapohjainen radio Tough VoIP Softphone esiteltiin Pariisissa puolustusalan messuilla. Käytännössä kyse on VoIP-ohjelmistosta (Voice over Internet Protocol), jolla voi soittaa puheluita, lähettää viestejä, pitää puhelinneuvotteluja ja jakaa työpöytäkuvaa taktisessa Bittium Tough VoIP Service -puhepalveluverkossa joko tietokoneella tai älypuhelimella.

Bittium sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun entisen Elektrobitin Automotive-liiketoiminta myytiin Saksaan. Samalla perinteisen suomalainen tietoliikennenimi Elektrobit meni mukana. Uuden Bittiumin alkutaival on ollut välillä ohdakkeista, mutta Huttunen näkee, että yhtiöllä on hyvät mahdollisuudet kasvaa kannattavasti pitkällä aikavälillä.

Bittium odottaa vuoden 2018 liikevaihdon kasvavan edellisvuodesta (51,6 miljoonaa euroa vuonna 2017) ja liiketuloksen olevan positiivinen. Viime vuonna yhtiö teki tappiota 6,2 miljoonaa euroa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template