JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Palo Alto Networks on kalifornialainen tietoturvayritys, joka on tehnyt yllättävän löydön. Tutkimuksessaan se löysi Google Play -sovelluskaupasta peräti 147 sovellusta, joissa oli haittaohjelma. Uutta on se, että haittaohjelma saastuttaa vain Windows-koneita.

Sovellusten asennuspaketin mukana tulee Windows-haittaohjelmia. Ne eivät vaikuta millään tavalla Android-laitteeseen. Sovellukset ehtivät olla Play-kaupassa yli puoli vuotta ennen kuin Google poisti ne Palo Alto Networksin tiedon perusteella.

Haittaohjelmat luovat piilotettuja tiedostoja ja suoritettavia exe-tiedostoja, jotka asentuvat Windowsin järjestelmäkansioihin. Kun kone käynnistetään, haittaohjelmat muuttavat Windowsin rekisteriä ja kytkeytyvät tiettyyn IP-osoitteeseen odottamaan uusia komentoja.

Ja miten haitta sitten pääsisi Windows-koneeseen? Siihen riittää apk-asennuspaketin purkaminen Windows-tietokoneella ja ko. ohjelmien ajaminen vahingossa koneella.

Android-käyttäjän kannalta riskiä siis ei ole, mutta Android-sovellusten käyttäminen Windows-haittojen eräänlaisena ”Troijan hevosena” on aivan uudenlainen menettely ja osoittaa, että verkkorikolliset eivät jätä mitään mahdollisuutta käyttämättä yrittäessään saastuttaa käyttäjien koneita.

Android-kehittäjien täytyy nykyään alistaa sovelluskoodinsa turvaskannaukselle ennen kuin ne voi siirtää Play-kaupan valikoimaan. Skannerit eivät kuitenkaan – ilmeisesti – kykene tunnistaa Windows-haittakoodia. Voisi kuvitella, että Google työstää jo korjausta tähänkin.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template