JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Palo Alto Networks on kalifornialainen tietoturvayritys, joka on tehnyt yllättävän löydön. Tutkimuksessaan se löysi Google Play -sovelluskaupasta peräti 147 sovellusta, joissa oli haittaohjelma. Uutta on se, että haittaohjelma saastuttaa vain Windows-koneita.

Sovellusten asennuspaketin mukana tulee Windows-haittaohjelmia. Ne eivät vaikuta millään tavalla Android-laitteeseen. Sovellukset ehtivät olla Play-kaupassa yli puoli vuotta ennen kuin Google poisti ne Palo Alto Networksin tiedon perusteella.

Haittaohjelmat luovat piilotettuja tiedostoja ja suoritettavia exe-tiedostoja, jotka asentuvat Windowsin järjestelmäkansioihin. Kun kone käynnistetään, haittaohjelmat muuttavat Windowsin rekisteriä ja kytkeytyvät tiettyyn IP-osoitteeseen odottamaan uusia komentoja.

Ja miten haitta sitten pääsisi Windows-koneeseen? Siihen riittää apk-asennuspaketin purkaminen Windows-tietokoneella ja ko. ohjelmien ajaminen vahingossa koneella.

Android-käyttäjän kannalta riskiä siis ei ole, mutta Android-sovellusten käyttäminen Windows-haittojen eräänlaisena ”Troijan hevosena” on aivan uudenlainen menettely ja osoittaa, että verkkorikolliset eivät jätä mitään mahdollisuutta käyttämättä yrittäessään saastuttaa käyttäjien koneita.

Android-kehittäjien täytyy nykyään alistaa sovelluskoodinsa turvaskannaukselle ennen kuin ne voi siirtää Play-kaupan valikoimaan. Skannerit eivät kuitenkaan – ilmeisesti – kykene tunnistaa Windows-haittakoodia. Voisi kuvitella, että Google työstää jo korjausta tähänkin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template