JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Palo Alto Networks on kalifornialainen tietoturvayritys, joka on tehnyt yllättävän löydön. Tutkimuksessaan se löysi Google Play -sovelluskaupasta peräti 147 sovellusta, joissa oli haittaohjelma. Uutta on se, että haittaohjelma saastuttaa vain Windows-koneita.

Sovellusten asennuspaketin mukana tulee Windows-haittaohjelmia. Ne eivät vaikuta millään tavalla Android-laitteeseen. Sovellukset ehtivät olla Play-kaupassa yli puoli vuotta ennen kuin Google poisti ne Palo Alto Networksin tiedon perusteella.

Haittaohjelmat luovat piilotettuja tiedostoja ja suoritettavia exe-tiedostoja, jotka asentuvat Windowsin järjestelmäkansioihin. Kun kone käynnistetään, haittaohjelmat muuttavat Windowsin rekisteriä ja kytkeytyvät tiettyyn IP-osoitteeseen odottamaan uusia komentoja.

Ja miten haitta sitten pääsisi Windows-koneeseen? Siihen riittää apk-asennuspaketin purkaminen Windows-tietokoneella ja ko. ohjelmien ajaminen vahingossa koneella.

Android-käyttäjän kannalta riskiä siis ei ole, mutta Android-sovellusten käyttäminen Windows-haittojen eräänlaisena ”Troijan hevosena” on aivan uudenlainen menettely ja osoittaa, että verkkorikolliset eivät jätä mitään mahdollisuutta käyttämättä yrittäessään saastuttaa käyttäjien koneita.

Android-kehittäjien täytyy nykyään alistaa sovelluskoodinsa turvaskannaukselle ennen kuin ne voi siirtää Play-kaupan valikoimaan. Skannerit eivät kuitenkaan – ilmeisesti – kykene tunnistaa Windows-haittakoodia. Voisi kuvitella, että Google työstää jo korjausta tähänkin.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template