JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

USA:n puolustusministeriön alainen tutkimuskeskus DARPA aikoo kehittää piirien ja piirikorttien suunnittelun työkaluja, jotka osaisivat hyödyntää tekoälyä ja koneoppimisen algoritmeja. Kumppaniksi tutkimusprojektiin on valittu EDA-talo Cadence Design Systems.

Kyse on 4-vuotisesta MAGESTIC-tutkimushankkeesta (Machine learning-driven Automatic Generation of Electronic Systems Through Intelligent Collaboration). Hankkeessa ovat Cadencen ja DARPAn tutkijoiden lisäksi mukana tutkijat Carnegie Mellon -ylipistosta sekä Nvidiasta.

Projektin tavoitteena on luoda nykyistä automatisoidumpi piirien ja piirikorttien suunnitteluvuo, joka hyödyntäisi niin elektroniikka-, ilmailu- kuin puolustusteollisuutta. Käytännön tasolla projektissa kehitetään työkaluja, jotka koneoppimisen avulla automatisoivat piirien reitittämisen ja viimeistelyn.

Tuloksena pitäisi olla luotettavampia, suorituskykyisempiä ja kestävämpiä suunnitteluja. Koneoppimisen avulla kehitettävät työkalut tuottaisivat tiukempaan pakattuja, suorituskykyisempiä, mutta nykyistä vähemmän tehoa kuluttavia reitityksiä.

Uusien työkalujen on tarkoitus myös oppia samalla, kun niitä käytetään.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template