JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

USA:n puolustusministeriön alainen tutkimuskeskus DARPA aikoo kehittää piirien ja piirikorttien suunnittelun työkaluja, jotka osaisivat hyödyntää tekoälyä ja koneoppimisen algoritmeja. Kumppaniksi tutkimusprojektiin on valittu EDA-talo Cadence Design Systems.

Kyse on 4-vuotisesta MAGESTIC-tutkimushankkeesta (Machine learning-driven Automatic Generation of Electronic Systems Through Intelligent Collaboration). Hankkeessa ovat Cadencen ja DARPAn tutkijoiden lisäksi mukana tutkijat Carnegie Mellon -ylipistosta sekä Nvidiasta.

Projektin tavoitteena on luoda nykyistä automatisoidumpi piirien ja piirikorttien suunnitteluvuo, joka hyödyntäisi niin elektroniikka-, ilmailu- kuin puolustusteollisuutta. Käytännön tasolla projektissa kehitetään työkaluja, jotka koneoppimisen avulla automatisoivat piirien reitittämisen ja viimeistelyn.

Tuloksena pitäisi olla luotettavampia, suorituskykyisempiä ja kestävämpiä suunnitteluja. Koneoppimisen avulla kehitettävät työkalut tuottaisivat tiukempaan pakattuja, suorituskykyisempiä, mutta nykyistä vähemmän tehoa kuluttavia reitityksiä.

Uusien työkalujen on tarkoitus myös oppia samalla, kun niitä käytetään.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template