JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

USA:n puolustusministeriön alainen tutkimuskeskus DARPA aikoo kehittää piirien ja piirikorttien suunnittelun työkaluja, jotka osaisivat hyödyntää tekoälyä ja koneoppimisen algoritmeja. Kumppaniksi tutkimusprojektiin on valittu EDA-talo Cadence Design Systems.

Kyse on 4-vuotisesta MAGESTIC-tutkimushankkeesta (Machine learning-driven Automatic Generation of Electronic Systems Through Intelligent Collaboration). Hankkeessa ovat Cadencen ja DARPAn tutkijoiden lisäksi mukana tutkijat Carnegie Mellon -ylipistosta sekä Nvidiasta.

Projektin tavoitteena on luoda nykyistä automatisoidumpi piirien ja piirikorttien suunnitteluvuo, joka hyödyntäisi niin elektroniikka-, ilmailu- kuin puolustusteollisuutta. Käytännön tasolla projektissa kehitetään työkaluja, jotka koneoppimisen avulla automatisoivat piirien reitittämisen ja viimeistelyn.

Tuloksena pitäisi olla luotettavampia, suorituskykyisempiä ja kestävämpiä suunnitteluja. Koneoppimisen avulla kehitettävät työkalut tuottaisivat tiukempaan pakattuja, suorituskykyisempiä, mutta nykyistä vähemmän tehoa kuluttavia reitityksiä.

Uusien työkalujen on tarkoitus myös oppia samalla, kun niitä käytetään.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template