JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intel aikoo viedä datakeskusten muistit uuteen aikaan. Yhtiö on esitellyt 3D Xpoint -tekniikkaan perustuvan SSD-levyn, joka on pakattu uuteen ”viivottimen” muotoon. Tekniikan avulla yhteen 1U-räkkipaikkaan saadaan puristettu massiivinen petatavun tallennuskapasiteetti.

Intel esitteli Ruler-konseptinsa aika tarkalleen vuosi sitten. Tekniikan etuna on paitsi erittäin suuri tallennustiheys myös pieni tehonkulutus. Intelin mukaan Ruler-levyillä tehoa kuluu noin kymmenesosa perinteisiin, pyöriviin mekaanisiin levyihin verrattuna.

Yksi SSD-levy on 12-tuumainen ja siihen sopii 32 teratavua dataa. Yhteen 1U-räkkipaikkaan näitä levyjä voidaan iskeä 32 rinnakkain. Tällaiseen komboon esimerkiksi USA:n kongressin kirjaston niteet sopivat digitaalisena lähes sata kertaa.

D5-P4326-levyllä muistisolut on siruilla pakattu 64 kerrokseen. Rakenne on tietenkin täysin äänetön, mutta lisäksi tarvitsee perinteiseen SSD-rakenteeseen verrattuna puolta vähemmän ilmavirtaa jäähdytykseen.

Tämän päivän datakeskuksissa eniten energiaa kuluu lämpöä tuottavien laitteiden jäähdytykseen. D5-P4326-levy pysyy merkittävästi aiempia levyjä viileämpänä, joten tarvitaan vähemmän jäähdytystä. Intelin mukaan Ruler-tekniikka täytyy nähdä datakeskuksen uudelleen suunnitteluna.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template