JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toisen onni on toisen epäonni. Australia ilmoittaa, ettei se salli kiinalaisten Huawein ja ZTE:n rakentaa 5G-verkkoja maan operaattoreille. Tämä tietää lisäbisnestä lähinnä Ericssonilla ja Nokialle.

USA:ssa senaatti ja edustajainhuone päätyivät kieltämään kiinalaisten tietoliikenneyritysten tuotteiden käyttämisen valtion viranomaisilta sekä yrityksiltä, jotka osallistuvat valtion rahoittamiin hankkeisiin. Käytännössä liike on tulkittu kauppapoliittiseksi operaatioksi juuri Huaweita ja ZTE:tä vastaan.

Australian tietoliikenneministeriö ei mainitse yrityksiä nimeltä, mutta toisaalta Huawei on vahvistanut tulkinnan koskevan sitä. Australia menee perusteluissaan jenkkejä pidemmälle, sillä ministeriö perustelee ”5G-turvallisuusohjeistustaan” myös teknisillä argumenteilla.

Australian mukaan 5G-verkko voi olla myös kansallinen riskitekijä. 5G-verkot eroavat aiemmista mobiiliverkoissa siinä, että runkoverkon ja verkon reunan eli varsinaisen mobiiliyhteyden välinen raja hämärtyy. Aiemmin kriittiset toiminnot, kuten ohjaus, käyttäjien autentikointi, äänen ja datan reitittäminen sekä laskutus tapahtuvat.

5G-verkoissa enenevä osa runkoverkon funktioista siirtyy lähemmäksi mobiilisoluje. Samalla raja rungon ja reunan välillä ennen pitkää katoaa. Tämä tuo mahdollisille hyökkääjille ja hyödyntäjille enemmän mahdollisuuksia verkon luvattomaan käyttöön ja hakkerointiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template