JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartner on saanut valmiiksi älypuhelinten toisen vuosineljänneksen myyntitilastot. Luvut osoittavat, että kiinalainen Huawei nousi Applen ohi listan kakkospaikalle. Gartnerin mukaan tätä selittää esimerkiksi Applen lippulaivan eli iPhone X:n myynnin sakkaaminen.

Gartnerin mukaan iPhone X:n myynti hidastui selvästi nopeammin kuin mitä Applen aiemmille julkistuksille on käynyt. Erityisesti kiinalaismerkkien tuoma kilpailu tarkoittaa, että Applen täytyy löytää uusia kikkoja premium-laitteiden markkinoille.

Huawei myi huhti-kesäkuussa 49,8 miljoonaa älypuhelinta, jolla irtosi 13, 3prosentin markkinaosuus. Samsung on edelleen ykkönen: 72,3 miljoonaa myytyä laitetta tarkoitti 19,3 prosentin markkinaosuutta.

Voisiko Huawei nousta ykköseksi? Jos nykykehitys jatkuu sekä Samsungille että Huaweilla, kiinalaisvalmistaja nousee markkinakärkeen jo ensi vuoden aikana. Samsung tietenkin näkee asian toisin, eikä Applekaan suostu jäämään kakkoseksi.

Toisella neljänneksellä myytiin kaikkiaan 374 miljoonaa älypuhelinta, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Huawein ohella menestyjiin kuuluu Xiaomi, jonka myynti kasvoi selvästi ja markkinaosuus nousi 8,8prosenttiin. Se ohitti samalla OPPOn, jonka kasvu jäi selvästi pienemmäksi.

Androidin osuus markkinoista on nyt 88 prosenttia ja iOS:n 11,9 prosenttia. Gartnerin mukaan muiden alustojen yhteenlaskettu myynti jäi 112 tuhanteen laitteeseen. Tämä pitää sisällään Windows-, Tizen-, Sailfish- ynnä muut marginaaliset kännykkäalustat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template