JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Komponenttien jakelijan elämä on usein suhdanteiden mukana menemistä. Premier Farnell raportoi hyvästä kasvusta heinäkuun alussa päättyneen tilivuoden aikana. – Olemme kasvaneet koko vuoden ja viimeisellä neljänneksellä 13 prosentin vauhtia, kehuu toimitusjohtaja Chris Breslin.

Farnell toimii Euroopassa Farnell element 14 -nimellä, joka tunnetaan ennen kaikkea sulautettujen ratkaisujen toimittajana. Raspberry Pi ja koko element 14 -suunnittelijayhteisö tunnetaan rakentelijoiden ja suunnittelijoiden keskuudessa erittäin hyvin.

Farnell investoi viime tilivuoden aikana peräti 100 miljoonaa dollaria varastojen kasvattamiseen. Uusia toimittajia tuli listoilla 22 ja vuoden aikana katalogiin on lisätty esimerkiksi Xilinxin, Nordic Semiconductorin ja Arduinon kaltaisia nimiä.

Nykyään Farnell kuuluu osaksi Avnet-konsernia. Yhtiö on kahden vuoden takaisen kaupan jälkeen onnistunut parantamaan tulostaan joka vuosineljännes. Tämä on erinomainen tulos jakelijalta myös nousukauden aikana.

Chris Breslinin mukaan Farnell on ennen kaikkea kehittäjien jakelija. – Tavoitteemme on olla asiakkaidemme tukena, kun he kehittävät seuraavan sukupolven tuotteitaan.

Yksi Farnellin menestysprojekteja on ollut BBC Micro:bit -hanke, jossa opetuskäyttöön räätälöityjä kortteja on jaettu koululaisille Englannissa. Nyt hanke on laajenemassa Kanadaan ja Kroatiaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template