JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Komponenttien jakelijan elämä on usein suhdanteiden mukana menemistä. Premier Farnell raportoi hyvästä kasvusta heinäkuun alussa päättyneen tilivuoden aikana. – Olemme kasvaneet koko vuoden ja viimeisellä neljänneksellä 13 prosentin vauhtia, kehuu toimitusjohtaja Chris Breslin.

Farnell toimii Euroopassa Farnell element 14 -nimellä, joka tunnetaan ennen kaikkea sulautettujen ratkaisujen toimittajana. Raspberry Pi ja koko element 14 -suunnittelijayhteisö tunnetaan rakentelijoiden ja suunnittelijoiden keskuudessa erittäin hyvin.

Farnell investoi viime tilivuoden aikana peräti 100 miljoonaa dollaria varastojen kasvattamiseen. Uusia toimittajia tuli listoilla 22 ja vuoden aikana katalogiin on lisätty esimerkiksi Xilinxin, Nordic Semiconductorin ja Arduinon kaltaisia nimiä.

Nykyään Farnell kuuluu osaksi Avnet-konsernia. Yhtiö on kahden vuoden takaisen kaupan jälkeen onnistunut parantamaan tulostaan joka vuosineljännes. Tämä on erinomainen tulos jakelijalta myös nousukauden aikana.

Chris Breslinin mukaan Farnell on ennen kaikkea kehittäjien jakelija. – Tavoitteemme on olla asiakkaidemme tukena, kun he kehittävät seuraavan sukupolven tuotteitaan.

Yksi Farnellin menestysprojekteja on ollut BBC Micro:bit -hanke, jossa opetuskäyttöön räätälöityjä kortteja on jaettu koululaisille Englannissa. Nyt hanke on laajenemassa Kanadaan ja Kroatiaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template