JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kannettavat tietokoneet ovat hieman karrikoiden ilmaistuna perustuneet ikuisesti Intelin tai AMD:n x86-prosessoreihin. Nyt tarjolle on tulossa Arm-pohjaisilla prosessoreilla varustettujen läppärien toinen aalto? Joko nyt Intel taipuu?

Ensimmäiset Arm-kannettavat ilmestyivät markkinoille viime vuonna. Niissä prosessorina oli Qualcommin Snapdragon 835. Integroitu 4G-tuki oli erinomainen, mutta totuuden nimessä prosessori oli liian laiska. Windows-sovellukset olivat sille raskaita.

Nyt tulossa on laitteiden toinen aalto, joka perustuu Snapdragon 850 -piirisarjaan. Ensimmäisenä toisen polven Arm-läppärinsä esitteli Lenovo, joka lanseerasi IFA-messuilla Berliinissä Yoga C630 WOS -hybridinsä. WOS tulee muuten sanoista Windows on Snapdragon.

Isoin etu Arm-prosessorista on edelleen akunkesto. Lenovon uutuuden luvataan kestävän yhdellä latauksella 22 tuntia. LTE-yhteys toimii jopa 1,2 gigabitin sekuntinopeudella (jos verkko antaa kaistaan myöten) ja älypuhelimen tapaan laite ottaa vastaan päivityksiä ja sähköposteja myös levossa.

Qualcomm kertoi Snapdragon 850:n julkistuksessa, että sen myötä suorituskykyä tulee 30 prosenttia lisää, toiminta-aikaa samankokoisella akulla viidenneksen lisää ja 4G-nopeudet kasvavat selvästi. Pian ollaan tilanteessa, jossa useimmille riittää Arm-läppärin suorituskyky (monelle se riittää jo nyt) ja pitkä väli lataamisten välillä vääntää ostopäätöksen WOS-tyyppiseen laitteeseen.

Tällä hetkellä laitteiden hinta on iso hidasta. Lenovo myy uutuuttaan tuhannella eurolla. Hinta on tällä hetkellä liian kova. Toisaalta Lenovon intresseissä ei ole myydä Arm-läppäreitä Intel-laitteiden sijaan vaan myydä vain mahdollisimman paljon kannettaviaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template