JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tulostinvalmistaja HP haluaa tehdä printtereistään murtovarmoja. Yhtiö on julkistanut tulostinalan ensimmäisen haavoittuvuuspalkinto- eli bug bounty -ohjelman. Löydetystä aukosta hakkeri voi saada jopa 10000 dollarin rahapalkinnon.

Aukonmetsästykseen HP valitsi kumppanikseen Bugcrowdin, joka on joukkoutettuun tietoturva-aukkojen paljastamiseen erikoistunut yritys ja vastaa ohjelman haavoittuvuuksien raportoinnista. Bugcrowd hyväksyy hakkerit, jotka raportoivat löytämänsä haavoittuvuudet. Palkinto voidaan harkinnan mukaan myöntää myös haavoittuvuudesta, jonka HP on jo aiemmin löytänyt.

HP:n tulostinturvallisuudesta vastaavan Shivaun Albrightin mukaan kyberuhat muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi. – Valmistajilla on vastuu etsiä uusia resursseja laiteohjelmistojen luotettavuuden takaamiseksi. HP on sitoutunut luomaan maailman tietoturvallisimmat tulostimet, Albright muistuttaa.

Ovatko haittaohjelmat sitten iso riesa tulostimille? Mitä ilmeisimmin kyse on kasvavasta ongelmasta. Bugcrowdin tuoreen raportin mukaan hyökkääjät keskittyvät kuluttajien laitteisiin ja tulostinten haavoittuvuudet ovat lisääntyneet alalla 21 prosenttia viime vuoden aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template