JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen suosituin urheilusarja eli jääkiekon Liiga alkaa tänään. Tänä vuonna katsojille ja faneille on luvassa mielenkiintoista uutta dataa, kun kiekon ja pelaajien liikkeitä seurataan radiolähettimillä. Järjestelmän liigalle on toimittanut tamperelainen ohjelmistotalo Bitwise.

Wisehockey-älykiekkojärjestelmää pilotoitiin Liigassa jo viime kaudella Tapparan kotimatseissa. Tänään alkavalla kaudella älykiekkoa pelataan myös Oulussa, Helsingissä ja Turussa sekä Tampereella Ilveksen kotiotteluissa.

Teknisesti älykiekkojärjestelmä perustuu kiekon ja pelaajien varustamiseen radiolähettimillä, sekä erittäin tarkkaan Bluetooth-pohjaiseen paikannukseen, jonka avulla saadaan selville paikkakoordinaatit pelaajien ja kiekon sijainnista satoja kertoja sekunnissa. Järjestelmän analytiikkakerros jalostaa kerätystä datasta reaaliaikaista tietoa, kuten esimerkiksi laukaisukartat, kiekon nopeus sekä yksittäisen pelaajan luistelema matka ja sijoittuminen vaihto vaihdolta.

- Reaaliaikainen pelidata mahdollistaa täysin ennennäkemättömiä ratkaisuja sekä katsojakokemuksen kehittämiseksi että tulevaisuudessa myös tilastoinnin, valmennuksen ja peliymmärryksen tueksi. Maailmanlaajuisestikin Liigan älykiekkojärjestelmä on ainutlaatuinen, sanoo Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Antti-Jussi Aro.

Älykiekkodataa tullaan kauden aikana tuomaan esillä sekä ottelutapahtumissa että Liigan ja seurojen digitaalisissa kanavissa. Myös Liigan uusi mediakumppani Telia tulee hyödyntämään järjestelmän tuottamaa informaatiota osana omaa lähetystuotantoaan.

- Älykiekon avulla voimme tarjota faneille mielenkiintoista faktaa, jota ei ole aikaisemmin ollut mahdollista saada. Myös kotisohvilla pelitilanteet ja studioanalyysit saavat uusia ulottuvuuksia Liigan ja Telian yhteistyönä, Aro kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template