JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelin koostuu yli 20 erillisestä piiristä, jotka kaikki voidaan optimoida omaa toimintoaan varten. IoT-laitteessa tämä ei ole mahdollista. Kyse on raudan ja ohjelmiston yhdistelmästä. Silicon Labsin pääjohtaja Tyson Tuttle näkee, että IoT:n tulevaisuuden määrää ohjelmisto. Ja hän tietää, mikä se ohjelmisto on.

Tuttle muistutti, että palvelimia hallitsee Linux, PC-koneita Windows ja MacOS sekä älypuhelimia Android. IoT-puolelta tällaista hallitseva alusta puuttuu. - Linux se ei ole, koska IoT-laitteessa ei ole tarpeeksi muistia, eikä Linuxia ole optimoitu pienelle tehonkulutukselle.

Yleensä IoT-laitteissa ajetaan jotain RTOS-käyttöjärjestelmää. SiLabsin ehdokas IoT-kuninkaaksi on Gecko-piireillä toimiva Micrium-pohjainen käyttöjärjestelmä. – Uskon, että nyt lanseerattava Gecko OS -käyttöjärjestelmämme nousee tällaiseen asemaan, Tuttle sanoo.

Tuttlen mukaan suurilla valmistajilla on resursseja kehittää oma, räätlöity kehitysalustansa, mutta valtaosa asiakkaista tarvitsee helpon tavan saada sovellukset kentälle. – Uskomme Gecko OS tuo IoT:n massoille. Ilman, että kehityksessä tarvitsee ohjelmoida riviäkään koodia.

SiLabs on tuonut kehittäjien tarjolle Wireless Xpress -rajapinnan ja työkalut, joilla langattomien piirien konfigurointi onnistuu erittäin nopeasti vain valitsemalla halutut konfiguraatiot. Työkalu tuottaa valintojen pohjalta automaattisesti mikro-ohjaimen koodin.

Ensi vaiheessa Wireless Xpress tukee Bluetooth- ja wifi-radioita, mutta SiLabsin tavoite on viedä koko Xpress-filosofia läpi koko tuotevalikoiman. Tuki muille protokollille kuten ZigBee ja Thread on luvassa ensi vuoden aikana.

- Wireless Xpress absrahoi langattomat protokollat. Kehittäjän ei tarvitse kirjoittaa riviäkään koodia. Käytännössä Gecko OS ratkaisee IoT-ohjelmistokehityksen haasteet, Tuttle hehkuttaa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template