JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelin koostuu yli 20 erillisestä piiristä, jotka kaikki voidaan optimoida omaa toimintoaan varten. IoT-laitteessa tämä ei ole mahdollista. Kyse on raudan ja ohjelmiston yhdistelmästä. Silicon Labsin pääjohtaja Tyson Tuttle näkee, että IoT:n tulevaisuuden määrää ohjelmisto. Ja hän tietää, mikä se ohjelmisto on.

Tuttle muistutti, että palvelimia hallitsee Linux, PC-koneita Windows ja MacOS sekä älypuhelimia Android. IoT-puolelta tällaista hallitseva alusta puuttuu. - Linux se ei ole, koska IoT-laitteessa ei ole tarpeeksi muistia, eikä Linuxia ole optimoitu pienelle tehonkulutukselle.

Yleensä IoT-laitteissa ajetaan jotain RTOS-käyttöjärjestelmää. SiLabsin ehdokas IoT-kuninkaaksi on Gecko-piireillä toimiva Micrium-pohjainen käyttöjärjestelmä. – Uskon, että nyt lanseerattava Gecko OS -käyttöjärjestelmämme nousee tällaiseen asemaan, Tuttle sanoo.

Tuttlen mukaan suurilla valmistajilla on resursseja kehittää oma, räätlöity kehitysalustansa, mutta valtaosa asiakkaista tarvitsee helpon tavan saada sovellukset kentälle. – Uskomme Gecko OS tuo IoT:n massoille. Ilman, että kehityksessä tarvitsee ohjelmoida riviäkään koodia.

SiLabs on tuonut kehittäjien tarjolle Wireless Xpress -rajapinnan ja työkalut, joilla langattomien piirien konfigurointi onnistuu erittäin nopeasti vain valitsemalla halutut konfiguraatiot. Työkalu tuottaa valintojen pohjalta automaattisesti mikro-ohjaimen koodin.

Ensi vaiheessa Wireless Xpress tukee Bluetooth- ja wifi-radioita, mutta SiLabsin tavoite on viedä koko Xpress-filosofia läpi koko tuotevalikoiman. Tuki muille protokollille kuten ZigBee ja Thread on luvassa ensi vuoden aikana.

- Wireless Xpress absrahoi langattomat protokollat. Kehittäjän ei tarvitse kirjoittaa riviäkään koodia. Käytännössä Gecko OS ratkaisee IoT-ohjelmistokehityksen haasteet, Tuttle hehkuttaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template