JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

C-tyypin USB löytyy jo useimmista läppäreistä ja älypuhelimista, mutta kuka uskoisi, että väylä löytyy pian myös esimerkiksi sähkötyökaluista? Näin on kuitenkin käymässä. Texas Instruments on esitellyt kaksi uutta ohjainpiiriä, jotka tulevat jopa 200 watin tehonsiirtoa USB-väylän yli.

TI:n uudet USBC-ohjaimet obay TPS65987D ja TPS65988. Ensimmäinen tukee latausta USBC-väylän kautta 100 watin syöttöteholla. Toinen piiri on kaksiporttinen ja se voi syöttää 200 watin lataustehoa. Siinä on kaksi integroitua 5 ampeerin kytkintä.

Ohjaimien iso etu on korkea integrointiaste. TI:n mukaan ohjaimilla säästetään jopa 18 ulkoista komponenttia USB-latauksen tuottamiseksi. 100 ja 200 watin teholla ohjaimet sopivat kannettaviin tietokoneisiin ja jopa sähkötyökalujen lataamiseen.

Joka voi tietenkin kysyä, miksi sähkötyökalua pitäisi ladata USB-väylän kautta, mutta ainakin samanlainen liitin mahdollistaisi yhden universaalin laturin käyttämisen kaikissa laitteissa. Tällä hetkellä vastaava toiminnallisuus on tuotu yhdellä akkumallilla, joka käy esimerkiksi saman valmistajan kaikkiin laitteisiin.

TI:n ohjainpiirit on pakattu 7x7-millisiin QFN-koteloihin. Volyymeissä ostettuna 100 watin versio maksaa 1,99 dollaria kappale ja 200 watin version dollarin enemmän.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template