JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei etsii suomalaisia korkeakouluopiskelijoita globaaliin Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaansa. Mukaan valitut opiskelijat pääsevät marras-joulukuussa 2018 koulutusjaksolle Kiinaan. Tavoitteena on löytää Suomesta nuoria lahjakkuuksia, joilla on intohimoa kehittyä ICT-alan kansainvälisiksi huippuosaajiksi.

Tänä vuonna haku laajenee ensimmäistä kertaa myös AMK-opiskelijoihin. Ohjelmaan valitaan kymmenen suomalaisopiskelijaa, jotka pääsevät Pekingiin ja Shenzheniin tutustumaan ICT-alan kehitykseen ja kiinalaiseen kulttuuriin.

- Panostamme paljon nuorten osaajien rekrytointiin, koska heissä on sitä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, jolla luodaan tämän alan tulevaisuuden innovaatiot. Huawei palkkaa vuosittain 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa, kertoo Huawei Suomen yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson.

Seeds for the Future on globaali opiskelijaohjelma, johon on osallistunut vuodesta 2008 lähtien 3600 opiskelijaa 108 maasta ja 350 yliopistosta. Suomessa ohjelma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Valituille suomalaisopiskelijoille on suunniteltu monipuolinen ja työelämänläheinen kahden viikon opintomatka. Sen aikana ryhmä tutustuu ICT-alan viimeisimpään kehitystyöhön, verkostoituu huippuammattilaisten kanssa ja tutustuu kiinalaiseen kulttuuriin.

Opiskelijaohjelmaan voi hakea 18–30-vuotiaat tieto- ja teknologia-alan korkeakouluopiskelijat. Hakemukseen liitetään teksti tai video aiheesta ”Miksi tiede ja teknologiset innovaatiot ovat tärkeitä Suomen tulevaisuudelle?” Lisätietoja löytyy osoitteesta www.seedsforthefuture.fi. Hakuaika päättyy 21.10.2018.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template