JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei etsii suomalaisia korkeakouluopiskelijoita globaaliin Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaansa. Mukaan valitut opiskelijat pääsevät marras-joulukuussa 2018 koulutusjaksolle Kiinaan. Tavoitteena on löytää Suomesta nuoria lahjakkuuksia, joilla on intohimoa kehittyä ICT-alan kansainvälisiksi huippuosaajiksi.

Tänä vuonna haku laajenee ensimmäistä kertaa myös AMK-opiskelijoihin. Ohjelmaan valitaan kymmenen suomalaisopiskelijaa, jotka pääsevät Pekingiin ja Shenzheniin tutustumaan ICT-alan kehitykseen ja kiinalaiseen kulttuuriin.

- Panostamme paljon nuorten osaajien rekrytointiin, koska heissä on sitä rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta, jolla luodaan tämän alan tulevaisuuden innovaatiot. Huawei palkkaa vuosittain 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa, kertoo Huawei Suomen yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson.

Seeds for the Future on globaali opiskelijaohjelma, johon on osallistunut vuodesta 2008 lähtien 3600 opiskelijaa 108 maasta ja 350 yliopistosta. Suomessa ohjelma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Valituille suomalaisopiskelijoille on suunniteltu monipuolinen ja työelämänläheinen kahden viikon opintomatka. Sen aikana ryhmä tutustuu ICT-alan viimeisimpään kehitystyöhön, verkostoituu huippuammattilaisten kanssa ja tutustuu kiinalaiseen kulttuuriin.

Opiskelijaohjelmaan voi hakea 18–30-vuotiaat tieto- ja teknologia-alan korkeakouluopiskelijat. Hakemukseen liitetään teksti tai video aiheesta ”Miksi tiede ja teknologiset innovaatiot ovat tärkeitä Suomen tulevaisuudelle?” Lisätietoja löytyy osoitteesta www.seedsforthefuture.fi. Hakuaika päättyy 21.10.2018.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template