JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun yritykset hakevat kaikkein tietoturvallisinta ratkaisua, Toshiban Mobile Zero Client -konsepti on hyvä ehdokas. Siinä läppärillä ei ole käyttöjärjestelmää eikä koskaan mitään varastettavaa dataa. Ja nyt Toshiban alusta tukee myös Citrix- ja VMware-yhteyksiä.

Mobile Zero Client toimii niin, että laite käynnistetään ja se liittyy haluttuun wifi-verkkoon. Tämän jälkeen laite pyytää käynnistyslupaa Toshiban ohjauskeskuksesta. Luvan saannin jälkeen läppäriin ladataan salattuna käyttöjärjestelmä, joka puretaan RAM-muistiin.

Tämän jälkeen laite on käyttövalmis. Linux-läppärillä voidaan ottaa VPN-yhteys yrityksen verkkoon, jolloin käytössä ovat kaikki yrityksen sovellukset.

Konsepti nojaa pitkälle Toshiban omaan BIOS- ja UEFI-osaamiseen. TZMC toimii useilla Toshiban yrityskannettavamalleilla.

Kyse on tietysti vanhasta thin client -ideasta, mutta aiemmin se on yleensä toteutettu pöytäkoneilla tai läppäreillä yrityksen tai organisaation omassa verkossa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template