JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei kertoo aloittavansa uusimman Mate 20 Lite -mallin myynnin Suomessa ensi maanantaina. Puhelimen suositushinnaksi on vahvistunut 349 euroa. Sillä saa käyttöönsä 6,3-tuumaisen FullHD+-näytön sekä kalliimmista malleista tuttuja tekoälytoimintoja.

Puhelimen prosessori on Huawein oma Kirin 720, joka on ensimmäinen HiSiliconin 12 nanometrin prosessissa valmistettu Kirin-suoritin. Arkkitehtuuri koostuu neljästä 2,2 gigahertsin Cortex A73 -ytimestä sekä neljästä 1,7 gigahertsin Cortex A53 -ytimestä.

Puhelin on varustettu kahdella SIM-korttipaikalla, jotka molemmat tukevat 4G- ja VoLTE-yhteyksiä, jolloin korttien järjestyksellä ei ole enää väliä. Akku on kapasiteetiltaan 3750 milliampeerituntia ja se latautuu Huawein Quick Charge -pikalatauksella.

EMUI 8.2 -käyttöliittymä tukee Mate 20 Liten tekoälyominaisuuksia, kuten älykästä teemat tunnistavaa kuvagalleriaa sekä verkkokaupan tunnistavaa assistenttia. Huawei Mate 20 Litessä tekoälyä on hyödynnetty myös taustahälyn suodattamisessa, jolloin puhelujen laatu paranee.

Tekoälyä hyödynnetään myös laitteen neljässä kamerassa. Takana puhelimessa on 20 ja 2 megapikselin anturit ja edessä 24 ja 2 megapikselin anturit. Tekoäly tunnistaa takakameroilla kuvattaessa Huawein mukaan yli 200 kuvaustilannetta ja optimoi kameran asetukset sen mukaan. Etukameroita käytettäessä puhelin tunnistaa peräti 500 kuvaustilannetta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template