JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei kertoo aloittavansa uusimman Mate 20 Lite -mallin myynnin Suomessa ensi maanantaina. Puhelimen suositushinnaksi on vahvistunut 349 euroa. Sillä saa käyttöönsä 6,3-tuumaisen FullHD+-näytön sekä kalliimmista malleista tuttuja tekoälytoimintoja.

Puhelimen prosessori on Huawein oma Kirin 720, joka on ensimmäinen HiSiliconin 12 nanometrin prosessissa valmistettu Kirin-suoritin. Arkkitehtuuri koostuu neljästä 2,2 gigahertsin Cortex A73 -ytimestä sekä neljästä 1,7 gigahertsin Cortex A53 -ytimestä.

Puhelin on varustettu kahdella SIM-korttipaikalla, jotka molemmat tukevat 4G- ja VoLTE-yhteyksiä, jolloin korttien järjestyksellä ei ole enää väliä. Akku on kapasiteetiltaan 3750 milliampeerituntia ja se latautuu Huawein Quick Charge -pikalatauksella.

EMUI 8.2 -käyttöliittymä tukee Mate 20 Liten tekoälyominaisuuksia, kuten älykästä teemat tunnistavaa kuvagalleriaa sekä verkkokaupan tunnistavaa assistenttia. Huawei Mate 20 Litessä tekoälyä on hyödynnetty myös taustahälyn suodattamisessa, jolloin puhelujen laatu paranee.

Tekoälyä hyödynnetään myös laitteen neljässä kamerassa. Takana puhelimessa on 20 ja 2 megapikselin anturit ja edessä 24 ja 2 megapikselin anturit. Tekoäly tunnistaa takakameroilla kuvattaessa Huawein mukaan yli 200 kuvaustilannetta ja optimoi kameran asetukset sen mukaan. Etukameroita käytettäessä puhelin tunnistaa peräti 500 kuvaustilannetta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template