JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pian on kaksi viikkoa kulunut siitä, kun Linus Torvalds järkytti koko kehittäjäyhteisöään ilmoitettuaan jäävänsä toistaiseksi tauolle. Sen jälkeen kehittäjien keskuudessa on syntynyt jonkinlainen ”myrsky vesilasissa” joidenkin uhattua jopa vetää koodinsa kernelistä. Nyt myrsky on tasaantunut, ja ytimen kehityskin näyttää sujuvan entiseen tapaan.

Viime sunnuntai saattoi silti olla historiallinen päivä. Ensimmäistä kertaa ytimestä julkistettiin versio jonkun muun kuin Torvaldsin toimesta. Greg Kroah-Hartman kertoi tosin viestissään vain ”pitävänsä Linusin penkkiä lämpimänä”.

On itse asiassa mielenkiintoinen kysymys, voisiko kehittäjä vetää koodinsa kernelistä, jos haluaisi niin tehdä. GPL-lisenssin perusteella näin ei ilmeisesti voi tehdä. Lisenssi antaa mahdollisuuden muuttaa koodia, kunhan antaa muutokset yhteisön käyttöön. Koodia voi toki poistaa omasta versiostaan, mutta varsinaisesta kernelistä se ei onnistu.

Viime sunnuntaina julkistettu versio ytimestä oli merkinnältään 4.19-rc5 eli kyse seuraava ydin valmistuu kovaa vauhtia. Normaalitahdilla 4.19 julkistetaan 3-4 viikon sisällä.

Kroah-Hartmanin mukaan mitään isoja teknisiä ongelmia ei ole. Muutokset ovat tyypillisiä parannuksia verkkoajureihin, x86-arkkitehtuuriin, audionkäsittelyyn ja drm-prosessointiin, Kroah-Hartman kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template