JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Telian ja Elisan syyskuun myydyimpien puhelimien listalla rynnivät Applen uutuusmallit, mutta OnePlus 6:n asemaa ne eivät ainakaan vielä uhanneet. DNA:n listan kärkipäätä puolestaan hallitsee Huawei, jolla on peräti seitsemän mallia kymmenen myydyimmän joukossa.

Telian lista osoittaa, että Applen uudet iPhone Xs- ja Xs Max -mallit nousivat jo kolmanneksi myydyimmäksi, heti vuodentakaisen iPhone 8 -mallien perään. Elisalla lista on kirjavampi ja kymmenen suosituimman joukossa on neljä eri valmistajaa, mukaan lukien HMD Global Nokia 5 -mallillaan.

Elisan mukaan myyntitilastoissa näkyy koulujen alkaminen. – Top-listalla on puhelimia kaikista hintaluokista, ja yli kolmannes listan laitteista edustaa noin 200 euron hintaluokkaa. Toisaalta Applen uuden mallin nousu kuluttajien myydyimpien listalle kertoo siitä, että puhelimesta ollaan valmiita maksamaan myös enemmän, kuvailee Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Myös yrityksissä edullisemmat mallit myyvät. Data-Infon toimitusjohtaja Kimmo Sulinin mukaan Samsungin keskihintaiset ja edulliset laitteet olivat syyskuussa yritysasiakkaiden myydyimpien laitteiden kärjessä. Tämä osoittaa selvästi, että usein myös edullisempi laite kattaa tarpeet myös yrityskäytössä.

Applen uutuusmallit ovat kalliita, mutta myös haluttuja. DNA:lla moni iPhone-käyttäjä tuo vanhan laitteensa vaihtoon, koska niistä saadaan kohtuullinen vaihtohyvitys uudempaan malliin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template