JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ethernet taitaa edelleen olla yleisin tapa liittää laitteet verkkoon tai reitittimeen, mikäli langatonta yhteyttä ei ole käytettävissä. Mutta miksi ihmeessä fyysinen liitäntä on edelleen kömpelö, vanha RJ45 vaikka tarjolla on muitakin vaihtoehtoja.

RJ45-liitin on ollut käytössä 1980-luvulta lähtien ja edelleen se löytyy monista läppäreistä ja reitittimistä. Samaan aikaan paljon nuorempi USB-liitäntä on kehittynyt mini-version kautta mikroksi, ja vastaava kehitys on tapahtunut muissakin liittimissä.

Totuus on, että monia sovelluksia varten RJ45-liitin on aivan liian iso. Pienillä korteilla liitin vie kohtuuttoman paljon tilaa. Yksi ratkaisu on tuoda Ethernet-liitäntä jonkin sovittimen läpi, jolloin fyysisenä liittimenä voidaan käyttää vaikkapa mikro-USB:tä.

RJ45-liittimelle on kuitenkin kehitetty myös pienempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Harting esitteli jo pari vuotta sitten ix industrial -nimisen teollisuusliittimen, joka on peräti 70 prosenttia vanhaa RJ45-liitintä pienempi.

IX industrial -liittimen kautta voidaan syöttää datan lisäksi virtaa, joten se entisestään kutistaa liitäntöjen vaatimaa alaa tilanahtaudesta kärsivissä laitteissa. Silti liitin tukee Cat 6A -tason Ethernet-liikennettä eli 10 gigabitin yhteyksiä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template