JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelillä on omansa, joten oli vain ajan kysymys milloin muutkin ryhtyvät toimittamaan FPGA-pohjaisia kiihdytyskortteja datakeskusten palvelimiin. Suurin FPGA-valmistaja Xilinx on tuonut tarjolle oman korttinsa, jolle se on antanut nimeksi Alveo.

Xilinxin mukaan Alveo-kortiella saadaan merkittävästi lisää laskentatehoa kaikkiin koneoppimista hyödyntäviin sovelluksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi videonkäsittely, genomien tutkimus ja data-analytiikka.

Alveo U200- ja U250-kortit pohjaavat Xilinxin UltraScale-sarjan FPGA-piireihin ja ovat nyt ostettavissa volyymeissä. Aivan halpoja nämäkiihdytyskortit eivät ole, sillä edullisin versio maksaa 8995 dollaria.

Miksi palvelimissa sitten kannattaa käyttää FPGA-piirejä? Esimerkiksi koneoppimisalgoritmien käsittelyssä FPGA-piiri laskee 20 kertaa yleiskäyttöistä prosessoria nopeammin. Vasteaika on kolme, joskus jopa yli neljä kertaa lyhyempi kuin grafiikkaprosessoreissa, joihin vaikkapa Nvidian palvelinkortit perustuvat.

Lisätietoja Xilinxin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template