JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linus Torvalds on ollut kolme viikkoa sivussa Linux-kernelin ylläpitäjän tehtävästään. Nyt mies on antanut BBC:lle sähköpostihaastattelun, jossa hän kertoo enemmän tauolle jäämisen syistä. Söpöksi tai halattavaksi (cuddly) hän ei usko muuttuvansa.

- On tunnettua, että haluan keskittyä tekniikkaan. En ole koskaan halunnut osallistua oikein mihinkään muihin keskusteluihin, Torvalds korostaa.

Torvaldsin mukaan hänen ”epäsosiaalinen” käytöksensä ei ole johtunut vain hänen ihmistaitojen puutteestaan. – Kyse on enemmän keskusteluista itsestään. Käyttäytymistä koskevissa argumenteissa ei yleensä ole mitään yhteistä tavoitetta, kuten tekniikassa. Enemmänkin tavoitteena on vain väittely.

Koodista puhuminen on helpompaa. Koodi on nopeaa tai hidasta, yksinkertaista tai monimutkaista, tai se kattaa enemmän tai vähemmän eri tilanteita ja tapauksia, Torvalds perustelee. Lyhyesti sanottuna koodi voi arvioida objektiivisilla mittareilla.

Hän sanoo myös saaneensa käytöksestään loukkaantuneilta kehittäjiltä viestejä, jotka ovat kieleltään paljon pahempia kuin hänen omat paljon julkisuutta saaneet purkauksensa.

Torvalds sanoo palaavansa aikanaan tehtäväänsä. Senkään jälkeen huonolla koodilla ei ole asiaa kerneliin. Ehkäpä kehittäjien saama palaute on asiallisempaa. – Toisaalta kaikki eivät koskaan ole tyytyväisiä. Ihmiset tulevat valittamaan, ettei mikään ole muuttunut, Torvalds ennustaa.

Miksi hän sitten jäi tauolle, jos ei katso muuttuvansa poliittisen korrektiuden mallioppilaaksi? – Rehellisesti sanottuna, en halua tulla yhdistetyksi esimerkiksi natseihin, homo- ja transfoobikoihin, jotka myös valittavat poliittisesta korrektiudesta. Sellainen saa julkisen kuvani näyttämään huonolta, Torvalds kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template