JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple yllätti käyttäjänsä pian kaksi vuotta sitten tuomalla markkinoille Macbook Pro -mallit, joissa oli vain yksi fyysinen liitäntä, C-tyypin USB. Viime viikolla Microsoft esitteli uudet Surface-laitteensa ja niistä USBC-liitäntä puuttui kokonaan. Kumpikin päätös on virheellinen.

Microsoftin laitepuolen johtaja Yusuf Mehdi kertoi blogissaan uusien Surface-laitteiden ominaisuuksista. Esimerkiksi Your Phone -sovellus vaikuttaa erinomaiselta, sillä se kytkee Android- tai iOS-älypuhelimet Windowsiin.

Surface Pro 6 on saanut prosessoripäivityksen Intelin kahdeksannen polven Core-suorittimiin ja sitä myötä tehoa on tullut 67 prosenttia edellispolvea enemmän. Silti laite jaksaa yhdellä latauksessa 13,5 tuntia. Hintaa laitteella on 899 dollarista ylöspäin.

999 dollarin lähtöhintainen Surface Laptop 2 on saanut saman polven Core-prosessorit ja yhdellä latauksella se jaksaa 14,5 tuntia. Molempia uutuuslaitteita yhdistää se, että niiden liitännöistä ei puhuta. USBC puuttuu, joten USB-liitäntä on jo kolme vuotta vanha. Tätä Mehdi ei perustele millään tavalla.

Silti Microsoft katsoo, että uusi Surface Studio 2 -työasema tarvitsee sekä USBC-liitännän että tuen Thunderbolt 3 -väylälle.

Applen ongelma Macbook Pro -läppäreissä on kaikkien muiden liitäntöjen hylkääminen. Lopputuloksena on pakko ostaa erilaisia sovittimia, jos haluaa liittää laitteita muilla tavoin kuin USBC:n välityksellä.

Apple varmaan on lopulta oikeassa: USBC valtaa kaikki fyysiset portit laitteissa monikäyttöisyytensä ansiosta. Mutta olisi kannattanut tehdä vielä 1-2 laitesukupolvea, joissa myös vanhempi liitäntä olisi mukana. Samalla olisi säästynyt kaapeli-, sovitin- ja liitinsekamelskalta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template