JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uutistoimisto Bloomberg esittää lisää todisteita siitä, kiinalaiset ovat onnistuneet asentamaan vakoilupiirejä amerikkalaisyritysten käyttämiin laitteisiin. Bloombergin mukaan suuri tietoliikenneyritys löysi tällaisen Super Micron valmistamasta verkkolaitteestaan elokuussa.

Todisteet ovat peräisin verkkoyritykselle työskentelevältä tietoturvakonsultti Yossi Appleboumilta, joka aiemmin on työskennellyt Israelin armeijan tiedustelussa. Nykyinen työpaikka löytyy Sepio Systemsistä. Ko. asiakasta Appleboum ei halunnut paljastaa.

Appleboum oli tutkinut verkkoyrityksen laitteita ja havainnut epätavallista verkkoliikennettä Super Micron valmistamalta palvelinkortilta. Fyysinen tutkimus löysi laittoman mikropiirin palvelinkortin Ethernet-liittimestä, joka on siis suoraan liitetty palvelimen käyttämiin verkkokaapeleihin.

Tämän hetken käsityksen mukaan vastaavanlaisia vakoilupiirejä on löytynyt muidenkin kuin Super Micron valmistamista tuotteista. Appleboumin mukaan Super Micro – ja monet muut – ovat tässä uhreja lopullisten kohteiden tavoin. – Kiinan toimitusketjuissa on useita kohtia, joissa manipulointi on mahdollista.

Super Micro on antanut asiassa lausunnon, jonka mukaan sen asiakkaiden turvallisuus on sen ykkösprioriteetti. Samalla yritys syyttää Bloombergiä siitä, että syytöksiä on esitetty ilman dokumentointia ja aikaa niihin vastaamiseen on annettu aivan liian vähän.

Super Micro kiistää jyrkästi, että sen valmistamissa palvelinkorteissa olisi vieraita ”vakoilupiirejä”. Kohu on jo vienyt 41 prosenttia yrityksen markkina-arvosta, Bloomberg kertoo.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template