JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Uutistoimisto Bloomberg esittää lisää todisteita siitä, kiinalaiset ovat onnistuneet asentamaan vakoilupiirejä amerikkalaisyritysten käyttämiin laitteisiin. Bloombergin mukaan suuri tietoliikenneyritys löysi tällaisen Super Micron valmistamasta verkkolaitteestaan elokuussa.

Todisteet ovat peräisin verkkoyritykselle työskentelevältä tietoturvakonsultti Yossi Appleboumilta, joka aiemmin on työskennellyt Israelin armeijan tiedustelussa. Nykyinen työpaikka löytyy Sepio Systemsistä. Ko. asiakasta Appleboum ei halunnut paljastaa.

Appleboum oli tutkinut verkkoyrityksen laitteita ja havainnut epätavallista verkkoliikennettä Super Micron valmistamalta palvelinkortilta. Fyysinen tutkimus löysi laittoman mikropiirin palvelinkortin Ethernet-liittimestä, joka on siis suoraan liitetty palvelimen käyttämiin verkkokaapeleihin.

Tämän hetken käsityksen mukaan vastaavanlaisia vakoilupiirejä on löytynyt muidenkin kuin Super Micron valmistamista tuotteista. Appleboumin mukaan Super Micro – ja monet muut – ovat tässä uhreja lopullisten kohteiden tavoin. – Kiinan toimitusketjuissa on useita kohtia, joissa manipulointi on mahdollista.

Super Micro on antanut asiassa lausunnon, jonka mukaan sen asiakkaiden turvallisuus on sen ykkösprioriteetti. Samalla yritys syyttää Bloombergiä siitä, että syytöksiä on esitetty ilman dokumentointia ja aikaa niihin vastaamiseen on annettu aivan liian vähän.

Super Micro kiistää jyrkästi, että sen valmistamissa palvelinkorteissa olisi vieraita ”vakoilupiirejä”. Kohu on jo vienyt 41 prosenttia yrityksen markkina-arvosta, Bloomberg kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template