JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Semtechin kehittämä LoRa lienee edelleen suosituin tekniikka IoT-verkkojen toteutukseen. Tähän asti LoRa-reitittimet ovat olleet sellaisia ulkoisten kiintolevyjen kokoisia laitteita, mutta jatkossa niitä voidaan piilottaa paljon pienempään tilaan.

Japanilainen Murata vie kehitystä osaltaan eteenpäin uudella LoRa-yhdyskäytävällään. Siinä rauta on puristettu 55 x 21 x 3,4 millin kokoiseen moduuliin. Laite tukee kahdeksaa kanavaa ja toimii vapailla ISM-taajuuksilla niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Tiettävästi maailman pienin LoRa-reititin sisältää Semtechin SX1308-radion, joka kykenee vastaanottamaan datapaketteja useista eri LoRa-solmuista, kaksi Semtechin SX1257-etupäätä ja STMicroelectronicsin Arm Cortex M4 -pohjaisen ohjaimen.

Signaalinkäsittelystä moduulilla huolehtii Skyworksin monisirumoduuli, joka toimii vastaanottimen esivahvistimena ja linkkinä antenneihin. Datapakettien käsittely ja kommunikointi isäntäprosessorin kanssa tapahtuu ST:n ohjaimen välityksellä.

LBAA0ZZ1-moduulin avulla LoRa-tukiaseman suunnittelu helpottuu merkittävästi. Tämä edistää osaltaan LoRa-verkkojen yleistymistä, erityisesti nyt kun yrityksillä on mahdollisuus myös LTE-pohjaisen IoT-datan hyödyntämiseen yhä laajemmin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template