JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaisen Oviku Oy:n kehittämä ja Suomessa valmistettu Nero-niminen hybridilukko poistaa monta perinteistä lukko- sekä avainhallinnan ongelmaa ja tekee vanhasta lukosta älykkään. Ennen kaikkea nykyaikaisen. Uudessa Nero-hybridilukossa vanha lukkopesä toimii kuten ennenkin. Sen lisäksi vanhaan lukkoon tulee älyteknologian monet käyttömahdollisuudet.

Nero-älylukko avautuu normaalisti avaimella sekä sen lisäksi älylaitteella. Digitaalisena avaimena toimii älypuhelin tai tabletti bluetooth-yhteydellä. Älylukko asennetaan sisäpuolelle oven ja vääntönupin väliin. Asennuksen jälkeen oven ulkopuoli lukkoineen ei ole muuttunut. Se sopii erilaisiin asumismuotoihin kuten esimerkiksi kerrostaloon, rivitaloon ja myös vuokra-asuntoon, sillä asennuksesta ei jää jälkiä. Älylukko on helppo ottaa mukaan, kun muuttaa.

Neron asentamisen on vaivatonta, koska se ei vaadi erityisiä digitaitoja. Ohjeet ovat ymmärrettävät ja suomenkieliset.

Nero-lukon voidaan nähdä, kuka on ovea käyttänyt ja mihin aikaan. Älylukko mahdollistaa tarpeen mukaan määräaikaisen avausoikeuden tai vastaavasti kertaluontoisen.

Digitaalisen älylukon avulla voi jakaa esimerkiksi remontti- tai postimiehelle aikarajoitteiset avaimet. Kestoavaimet toimivat aina ja ne voi jakaa perheelle ja ystäville. Molempia avaimia voi poistaa ja muuttaa koska tahansa.

Oviku Oy:llä on erilaisia lukkoon ja turvallisuuteen liittyviä patentteja kymmenkunta ja lisää on tulossa. Lukuisilla patenteilla yritys aikoo haastaa nykyiset lukkomarkkinat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Meneillään on kolmas rahoituskierros.

Kotimaassa Ovikun yhteistyökumppanina ja jälleenmyyjänä on muun muassa Elisa. Oviku pitää lehdistötiedotteen ja lanseeraa älylukon Elisa Kulmassa, Helsingissä 14.11.2018.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2