JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomalaisen Oviku Oy:n kehittämä ja Suomessa valmistettu Nero-niminen hybridilukko poistaa monta perinteistä lukko- sekä avainhallinnan ongelmaa ja tekee vanhasta lukosta älykkään. Ennen kaikkea nykyaikaisen. Uudessa Nero-hybridilukossa vanha lukkopesä toimii kuten ennenkin. Sen lisäksi vanhaan lukkoon tulee älyteknologian monet käyttömahdollisuudet.

Nero-älylukko avautuu normaalisti avaimella sekä sen lisäksi älylaitteella. Digitaalisena avaimena toimii älypuhelin tai tabletti bluetooth-yhteydellä. Älylukko asennetaan sisäpuolelle oven ja vääntönupin väliin. Asennuksen jälkeen oven ulkopuoli lukkoineen ei ole muuttunut. Se sopii erilaisiin asumismuotoihin kuten esimerkiksi kerrostaloon, rivitaloon ja myös vuokra-asuntoon, sillä asennuksesta ei jää jälkiä. Älylukko on helppo ottaa mukaan, kun muuttaa.

Neron asentamisen on vaivatonta, koska se ei vaadi erityisiä digitaitoja. Ohjeet ovat ymmärrettävät ja suomenkieliset.

Nero-lukon voidaan nähdä, kuka on ovea käyttänyt ja mihin aikaan. Älylukko mahdollistaa tarpeen mukaan määräaikaisen avausoikeuden tai vastaavasti kertaluontoisen.

Digitaalisen älylukon avulla voi jakaa esimerkiksi remontti- tai postimiehelle aikarajoitteiset avaimet. Kestoavaimet toimivat aina ja ne voi jakaa perheelle ja ystäville. Molempia avaimia voi poistaa ja muuttaa koska tahansa.

Oviku Oy:llä on erilaisia lukkoon ja turvallisuuteen liittyviä patentteja kymmenkunta ja lisää on tulossa. Lukuisilla patenteilla yritys aikoo haastaa nykyiset lukkomarkkinat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Meneillään on kolmas rahoituskierros.

Kotimaassa Ovikun yhteistyökumppanina ja jälleenmyyjänä on muun muassa Elisa. Oviku pitää lehdistötiedotteen ja lanseeraa älylukon Elisa Kulmassa, Helsingissä 14.11.2018.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template