JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applella oli eilen iso julkistuspäivä. Päivänvalon näkivät uusi iPad Pro, Macbook Air, ensimmäinen uusi Mac Mini neljään vuoteen sekä Macbook Pro päivitetyllä grafiikalla. Kaikki uutuudet ovat teknisesti hienoja, mutta ennen kaikkea ne ovat selvästi edeltäjiään kalliimpia.

Tämä näyttää olevan pääjohtaja Tim Cookin strategia. Pidetään osakkeenomistajat tyytyväisinä nostamalla laitteiden hintoja koko ajan ylemmäksi. Käyttäjän kannalta tämä tarkoittaa, että uuteen päivityksen mielekkyyden raja tulee koko ajan lähemmäksi. Jossakin vaiheessa raja taatusti ylittyy.

Ei pidä silti erehtyä: Apple osaa edelleen raudan suunnittelun. Uusia iPad Pro -tabletteja vauhdittaa A12X Bionic -prosessori, jonka suorituskykyä Tim Cook hehkutti ”paremmaksi kuin useimmissa läppäreissä”. Laitteet ovat ohuita (5,9 mm), ja USBC-liitännällä varustettuja. Käyttäjän tunnistus tapahtuu Face ID -kasvontunnistuksella.

Vanha, ikoninen kotinäppäin on kadonnut, samoin audioplugi. Laitteen ohentumisen lisäksi myös ostajan lompakko ohentuu: 11-tuumainen malli maksaa 799 dollaria wifi-versiona ja LTE-versiona 949 dollaria. 12,9-tuumaisissa hintaan tulee vielä pari sataa lisää.

Cook esitteli myös uuden Macbook Air -läppärin. Näyttö on päivitetty Retina-luokkaan, mikä tekee laitteesta selvästi aiempaa houkuttelevamman. Samalla hinta on kasvanut niukimmalla SSD-levyllä eli 128 gigan muistilla 1199 dollariin.

Tässä Applen hinnoittelu herättää kysymyksiä. Markkinoilla on paljon kovia vastuksia Air-läppärille, joista moni on erittäin laadukkaasti viimeisteltyjä ja selvästi edullisempia. Applen isona etuna on ollut MacOS-käyttöjärjestelmä, mutta uuden Mojave-päivityksen jälkeen esimerkiksi Adoben ohjelmistot ovat alkaneet ryppyillä MacOS:ssä.

Tästä seuraa johtopäätös, että valmistaja voi kyllä periä premiumhintaa laitteistaan, mutta niiden pitää vastata koviin vaatimuksiin. Niiden pitää olla muita parempia. Ja tämä näyttää olevan iso haaste myös Applelle.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2