JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tampereen AMK järjestää uusiin IoT-teknologioihin keskittyvän seminaarinsa ensi maaliskuussa jo neljättä kertaa. Tällä kertaa pääteemoina ovatesineiden internetin lisäksi 5G-tekniikka ja koneoppiminen.

Ensimmäistä kertaa seminaarin ohjelmasta ja järjestelyistä ovat täysin vastuussa tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden yhdistys Source ry. - 5G ja koneoppiminen saavat kumpikin oman salinsa. 5G-mobiiliverkko on vielä kehitysvaiheessa, mutta aihe kuitenkin kiinnostaa kovasti, kertoo tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Sander Kallio.

Seminaarin esiintyjien ja näytteille asettavien yrityksien haku on käynnissä. Seminaariohjelma valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Sanderin mukaan tiedossa on jo hyvä määrä esiintyjiä ja yrityksiä. - Tapahtuma on osallistujille edelleen ilmainen, mutta näytteille asettavilta yrityksiltä perimme pienen maksun, jolla tuemme yhdistyksemme toimintaa, Kallio kertoo.

Toinen pääteema koneoppiminen on tulevaisuuden tietotekniikan näkyvimpiä suuntauksia. - Koneoppiminen näkyy nyt joka paikassa, kuten esimerkiksi metsäalalla, sairaanhoidossa, kaupan alalla ja liikenteessä, tieto- ja viestintätekniikan yliopettaja Mauri Inha sanoo.

TAMKin aikaisempien IoT-seminaarien organisoinnista huolehtinut Inha on tyytyväinen, että opiskelijat ottavat vastuun isosta tapahtumasta. - Ensimmäisen vuoden opiskelijoita on nyt mukana oppimassa tapahtumajärjestelyjä, joten seminaarin jatkuvuus on turvattu.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template