JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Henkilökohtaisten tietokoneiden käyttöjärjestelmissä Windows 7 on edelleen kärkisijalla. Netmarketsharen tilastojen mukaan Win7:n osuus oli lokakuussa 39,35 prosenttia. Windows 10 ylsi 38,28 prosenttiin, joten Microsoftin uusin voi ensi kuun aikana vihdoin nousta suosituimmaksi käyttöjärjestelmäksi.

Kolmanneksi suosituin käyttöjärjestelmä on Windows 8.1 4,9 prosentin markkinaosuudellaan. MacOS X 10.13 on käytössä 4,63 prosentissa tietokoneita ja vanha sotaratsu Windows XP 3,6 prosentissa.

Macin uusin versio 10.14 eli Mojave on käytössä hieman yli 2,05 prosentissa koneista. MacOS 10.12:n jälkeen listan seitsemäntenä tulee Linux 1,38 prosentin markkinaosuudellaan.

Kaikkiaan Windowsin osuus koneista on yli 82 prosenttia. MacOS-käyttöjärjestelmä löytyy reilusta 9 prosentista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template