JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteet ovat joskus ongelma nappiparistoille, sillä ne saattavat tarvita melkoisen purskeen virtaa lähettäessään dataa palvelimelle. Japanilainen Murata on esitellyt kaksi uutta litiumnappiparistoa, jotka pyrkvät vastaamaan tähän ongelmaan.

Uusissa nappiparistoissa on nimellinen 3 voltin jännite, mutta niistä saa hetkellisesti irti enemmän ampeereja. Ei standardikokoisina tulevista paristoista saa es9imerkiksi kolmen sekunnin ajan käyttöön 50 milliampeerin virran tai vastaavasti 45 milliampeerin purskeen kolmeksi sekunniksi. Nämä lisätehot on paristoissa ilmaistu lisätunnuksella R.

Lisäksi Murata on lisännyt standardikokoisten nappiparistojen lämpötila-aluetta -40 asteesta +85 asteeseen. Nämä äärimmäisten olojen napit on merkitty lisätunnuksella X. Normaalisti nappiparistot on kvalifioitu -30…+70 asteen lämpötiloihin. Laajennetun lämpötila-alueen ansiosta Muratan uutuudet kestävät paremmin esimerkiksi ajoneuvolämpötiloja.

Murata itse katsoo, että erityisesti LoRa- ja Sigfox-solmuihin kehitetyt nappiparistot muuttavat koko nappipariston luonnetta. Aiemmin kyse on ollut laitteiden varavirrasta, mutta nyt ne sopivat vähävirtaisten solmujen päävirranlähteeksi.

Esimerkiksi LoRa-solmuissa datanlähetyksen maksimikestoksi on määritelty 3 sekuntia, joten Muratan uudet napit riittävät tuottamaan radiolle sen vaatiman tehon.

Lisätietoja Muratan datalehdestä.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template