JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen tietoturvan tutkimuslaitos AV-Test on testannut kaikki Android-puhelimien tietoturvatyökalut. Moni työkalu kirjasi täydet pisteet, mutta surkuhupaisesti Googlen oma Play Protect oli selvästi heikoin.

AV-Test testasi syyskuussa peräti 20 eri Android-suojatyökalua niiden perusasetuksilla. Testissä keskityttiin haittaohjelmien havaitsemiseen ja käytettävyyteen, suorituskykyyn ja vääriin hälytyksiin eli ns. vääriin positiivisiin tuloksiin.

Työkalut saivat maksimissaan 6 pistettä suojauksesta ja käytettävyydestä, sekä yhden lisäpisteen ominaisuuksista. Maksimipistemäärään ylsi joka toinen työkalu. Tulosta voidaan pitää hyvänä.

Selvästi heikoimman tuloksen sai Googlen oma Play Protect, joka ei saanut suojauksestaan yhtään pistettä. Käytettävyydestä se sentään sai peräti 5,5 pistettä, mutta siitä ei nyt taida olla kovin palon hyötyä tässä kisassa.

Tuloksiin voi tutustua AV-Testin sivuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template