JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Rakennusautomaatioyritys Honeywell on tutkinut, millaisen uhkan siirrettävät USB-tikut muodostavat teollisuuden ohjausjärjestelmien tietoturvalle. Tutkittavina oli muistitikkuja 50 eri teollisuuslaitoksesta. Lähes puolesta löytyi ainakin yksi tiedosto, joka muodosti uhkan laitoksen verkon turvallisuuden kannalta.

Löydetyistä uhkaavista tietostoista 26 prosenttia eli joka neljäs luokiteltiin sellaiseksi, että ne pahimmillaan saavat yrityksen tai organisaation menettämään toimintojensa hallinnan. Tällaisena tilanne on vähintäänkin hälyttävä.

Honeywellillä on oma SMX-alusta (Secure Media Exchange), jolla laitoksissa käytettyjä USB-tallennuslaitteita analysoitiin. Laitoksia oli neljällä eri mantereella useilla eri teollisuudenaloilla. Löydetyistä haitallisista tiedostoista 16 prosenttia oli suunniteltu teollisuuden ohjausjärjestelmien ja IoT-laitteiden kaappaamiseen.

Löydetyissä haittaohjelmissa on tuttuja nimiä. Stuxnet löytyi 2 prosentissa löydetyistä haitoista, Mirai 6 prosentista, Triton 2 prosentista ja WannaCry prosentista. Honeywell korostaa, ettei näiden tunnettujen haittojen löytyminen ollut hälyttävää, vaan se että niitä yritetään ujuttaa teollisuuden ohjausjärjestelmiin liikuteltavilla tikuilla.

Kaikista haittaohjelmista oli Honeywellin mukaan 55 prosenttia troijalaisia, joiden tavoitteena on ujuttaa järjestelmän kaappaamiseen tähtäävä haitta verkkoon. 11 prosenttia haitoista oli botteja, joita voidaan käyttää erilaisiin rikollisiin projekteihin.

Honeywellin tutkimuksen voi ladata täällä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template