JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Rakennusautomaatioyritys Honeywell on tutkinut, millaisen uhkan siirrettävät USB-tikut muodostavat teollisuuden ohjausjärjestelmien tietoturvalle. Tutkittavina oli muistitikkuja 50 eri teollisuuslaitoksesta. Lähes puolesta löytyi ainakin yksi tiedosto, joka muodosti uhkan laitoksen verkon turvallisuuden kannalta.

Löydetyistä uhkaavista tietostoista 26 prosenttia eli joka neljäs luokiteltiin sellaiseksi, että ne pahimmillaan saavat yrityksen tai organisaation menettämään toimintojensa hallinnan. Tällaisena tilanne on vähintäänkin hälyttävä.

Honeywellillä on oma SMX-alusta (Secure Media Exchange), jolla laitoksissa käytettyjä USB-tallennuslaitteita analysoitiin. Laitoksia oli neljällä eri mantereella useilla eri teollisuudenaloilla. Löydetyistä haitallisista tiedostoista 16 prosenttia oli suunniteltu teollisuuden ohjausjärjestelmien ja IoT-laitteiden kaappaamiseen.

Löydetyissä haittaohjelmissa on tuttuja nimiä. Stuxnet löytyi 2 prosentissa löydetyistä haitoista, Mirai 6 prosentista, Triton 2 prosentista ja WannaCry prosentista. Honeywell korostaa, ettei näiden tunnettujen haittojen löytyminen ollut hälyttävää, vaan se että niitä yritetään ujuttaa teollisuuden ohjausjärjestelmiin liikuteltavilla tikuilla.

Kaikista haittaohjelmista oli Honeywellin mukaan 55 prosenttia troijalaisia, joiden tavoitteena on ujuttaa järjestelmän kaappaamiseen tähtäävä haitta verkkoon. 11 prosenttia haitoista oli botteja, joita voidaan käyttää erilaisiin rikollisiin projekteihin.

Honeywellin tutkimuksen voi ladata täällä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2