JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Operaattorit rakentavat nyt vauhdilla 5G-verkkoja. Nopeus- ja latenssivaatimukset kasvavat verkoissa niin koviksi, ettei vanhoilla kvartsipohjaisilla kiteillä voida saada ajastusta riittävän tarkaksi. Verkkojen synkronointiin tarvitaan MEMS-pohjaisia oskillaattoripiirejä.

MEMS-kellopiireistään tunnettu SiTime esittelee nyt markkinoiden ensimmäisen OCXO- eli uuniohjatun oskillaattorien MEMS-piiriperheen. Markkinointijohtaja Piyus Sevalian mukaan nämä OCXO-piirit ovat ensimmäiset, jotka tukevat ITU:n vaativaa 5G-synkronointia radiosta-radioon.

4G:ssä riitti, että radioiden välinen yhteys oli synkronoitu 1,5 mikrosekunnin tarkkuudella. 5G:ssä vaatimus on 130 nanosekuntia. – Aikaa on 10 kertaa vähemmän ja tämä tahdistus edellyttää MEMS-oskillaattorin nopeutta, Sevalia korostaa.

Sevalian mukaan uusi Emerald-alusta on vallankumouksellisen tarkka ajoitusratkaisu, joka ratkaisee 5G-verkkolaitteiden kriittiset ajoitushaasteet. Emerald-alustan avulla operaattorit voivat ottaa käyttöön 5G-laitteissa ankarissa olosuhteissa ja tarjota luotettavasti tehtäväkriittisiä palveluita.

SITimen pääjohtaja Rajesh Vashist korostaa, että ajoitus on potentiaalisesti suurin yksittäinen 5G-järjestelmien vikaantumisen syy, ja se voi vaikuttaa verkkojen suorituskykyyn, luotettavuuteen ja operaattorien liikevaihtoon. - 5G-ajoitus on monimutkainen haaste verkkojärjestelmien valmistajille, ja se vaatii uutta lähestymistapaa ohi tällä hetkellä käytössä olevien perinteisten komponenttitason menetelmien sijaan.

- Yhdistämällä MEMS:n ja ohjelmoitavan analogiapiiristön, innovatiivisen koteloinnin ja suorituskykyiset algoritmit olemme luoneet ratkaisun, joka on jopa 20 kertaa parempi kuin tällä hetkellä tarjolla olevat ratkaisut, Rajesh Vashist hehkuttaa.

OCXO-piirit tarjoavat suorituskykyisimmän ajoituksen ja ovat kriittisiä kaikkien tietoliikenneverkkojen luotettavan toiminnan kannalta. Kvartsipohjaiset OCXO-piirit ovat kuitenkin hyvin herkkiä ympäristön vaikutuksille kuten tärinä, lämpötilavaihtelut ja iskut, jotka voivat heikentää verkon suorituskykyä, lyhentää käytettävyysaikaa, ja vaikuttaa tehtäväkriittisiin palveluihin.

Emerald-kellopiirit ovat aina ohjelmoitavia, mikä varmistaa 100 prosentin saatavuuden lyhyillä toimitusajoilla. - Innovatiiviset lämpötilan kompensointialgoritmimme yhdessä MEMS- ja analogiakomponenttien kanssa varmistavat, että 5G-laitteita voidaan ottaa käyttöön kaikkialla, kaikissa ympäristöissä, sanoo Piyush Sevalia.

Perinteisten kvartsipohjaisten OCXO-piirien herkkyyden takia asiakkaat joutuvat turvautumaan moniin varotoimiin taatakseen luotettavan toiminnan. Avainhaaste on OCXO:n sijoittaminen piirikortilla. Se täytyy sijoittaa kauaksi stressitekijöistä, kuten lämpö ja ilmanvaihdon aiheuttamat nopeat lämpötilamuutokset. Tämä monimutkaistaa reititystä ja aiheuttaa mahdollisia ongelmia signaalin eheyteen. Suunnittelijat ovat myös kokeilleet erikoisten muovisten OCXO-päällysten käyttöä lämpötilaeristyksessä, mikä merkitsee lisävalmistusvaiheita ja tuotannon monimutkaistumista.

Emerald-sarjan OCXO -oskillaattorit eliminoivat kaikki nämä ongelmat: ne yksinkertaistavat suunnittelun, lyhentävät kehitysaikaa ja parantavat järjestelmän suorituskykyä. Ohjelmoitavan analogia-arkkitehtuurin ansiosta Emerald-piirit tarjoavat minkä tahansa taajuuden 1-220 MHz väliltä, mikä varmistaa sen, että asiakas voi valita optimaalisen taajuuden omaan sovellukseensa. Piiri tarjoaa myös kaksi lähtösignaalityyppiä piirikortin optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Lähitulevaisuudessa Emerald OCXO -sarjaan tuodaan myös laajennettu lämpötila-alue (-40…+95C, -40…+105C) ja I2C-sarjaliitäntä järjestelmän ohjelmointiin.

Emerald MEMS OCXO SiT5711/12 -piirien näytteet ovat nyt saatavilla valikoiduilla asiakkaille. Tuotantomäärät tulevat tarjolla vuoden 2019 toisella vuosineljänneksellä katalogijakelijoilta kuten Digi-Key ja Mouser.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template