JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung on älypuhelinmarkkinoiden ykkönen, mutta korealaisvalmistaja on ymmärtänyt, että muiden esittämä haaste vaatii uudistumista. Nyt yhtiö ottaakin riskejä. SDC-kehittäjäkokouksessaan San Francicossa Samsung esitteli sekä taittuvan näytön että uusitun käyttöliittymän laitteisiinsa.

Molemmat uudistukset ovat merkittäviä. Älypuhelimen fyysinen formaatti ei ole muuttunut yli 10 vuoteen, oikeastaan ensimmäisen iPhonen julkistamisen jälkeen. Taivutettavan näytön suosiota on vaikea ennustaa. Kuluttajien reaktiota ei ole aina helppo ennustaa.

Samsung kutsuu tekniikkaa nimellä Infinity Flex Display. Yhtiön mukaan se tarjoaa kahden maailman parhaat puolet – se mahdollistaa kompaktin älypuhelimen, jonka näyttö voidaan taittaa auki suuremmaksi vaikkapa moniajo-tehtäviä tai visuaalista viihdettä varten. Käyttökokemus on saumaton siirryttäessä pienemmistä näytöistä suurempaan, ja käyttäjät voivat muun muassa työskennellä samanaikaisesti kolmessa aktiivisessa sovelluksessa.

- Taivuteltava näyttö tarjoaa perustan täysin uudenlaiselle mobiiliviestimiselle. On jännittävää työskennellä yhdessä kehittäjien kanssa luodaksemme arvokkaita innovaatioita asiakkaillemme. Odotamme innolla, mihin uusi tekniikka ja yhteistyö vie meidät, sanoi Samsungn mobiilipuolen toimitusjohtaja DJ Koh San Franciscossa.

Myös uusi One UI -käyttöliittymä on aina riski. Siinä tavallaan kosketaan laitteen pyhimpään. Tämän takia esimerkiksi Apple on vuosien varrella tehnyt iOS:een hyvin pieniä muutoksia sen käyttöliittymärajapintaan. Käyttäjiä ei haluta eikä uskalleta suututtaa.

Uudessa One UI:ssa Samsung on seurannut esimerkiksi OnePlussan viitoittamaa minimalistista suuntausta, jossa näytöltä riisutaan kaikki turha. Tähän suuntaan Huaweikin on mennyt uusimmassa EMUI-käyttöliittymässä.

One UI:ssä olennainen sisältö on sijoitettu näytön alaosaan, mikä tekee yhden käden käytöstä sujuvampaa ja mukavampaa. Sovellusten käytössä on nyt vain ne käyttöliittymäelementit, joilla on merkitystä sovellusten käytön kannalta. Tämä on ilman muuta hyvä uudistus. Samalla on voitu lyhentää sormen kulkemia matkoja näytöllä.

One UI:ssa on myös värejä viilattu laitteen oman värimaailmaan mukaan. Vihreään vivahtava kuori saa seurakseen vihreähkön käyttöliittymän. Esimerkit näyttävät hyvältä, mutta tässä lähestymistavassa on myös paljon itämaista harmonian hakua. Jo viime vuonna Samsung demosi Sense UI:ssä paremmin pimeään sopivaa Nightmode-tilaa ja nyt yötila on tuotu käyttöön laajasti läpi sovellusten.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2