JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Eipä tarvitse LTE-verkossa toimiva IoT-moduuli enää paljon tilaa. Japanilainen Murata on esitellyt LBAD0ZZ1RX-moduulin, joka tuo laitteisiin NB-IoT-radion pienellä, mitoiltaan vain 15,6 x 14,0 x 2,2 -millisellä piirillä.

Radio on tietenkin tarkoitettu pieniin, paristokäyttöisiin IoT-laitteisiin 4G-verkoissa. Se on valmistettu piirikortille ja metallikoteloitu. Itse radiopiiri perustuu Huawein omistaman HISiliconin Hi2115-piiriin.

Moduuli pitää sisällään radion, kantataajuusosan ja sovellusprosessorin. Lisäksi kotelon sisältä löytyy DC-DC-muunnin, tehonhallintapiirit sekä radio vaatimat suotimet ja muut passiivikomponentit.

Itse prosessori on Arm Cortex-M0, oka operoi 40 megahertsin kellolla, sisältää 64 kilotavua SRAM-muistia ja 256 kilotavua flashia sovelluskoodille. Muratan mukaan moduuliin perustuvat IoT-laitteet jaksavat lähettää dataansa pilveen jopa 10 vuoden ajan yhdellä paristolla.

3G- ja 4G-mobiiliverkkojen sijaan iso osa IoT-datasta kulkee tällä hetkellä lisensoimattomilla taajuuksilla Sigfox-, LoRa- tai muilla protokollilla. Käänne markkinoilla tulee tutkimuslaitos IHS:n mukaan vuonna 2020. Tuolloin LoRa- ja NB-IoT-moduuleja myydään molempia reilut 161 miljoonaa kappaletta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template