JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Electronica – Suomessa puhutaan nyt dieselin hinnasta, mutta autoilun tulevaisuus on ilman muuta hybridi- ja lopulta täyssähköautoissa. Electronica-messuilla ON Semiconductor esittelee Mercedeksen ensi kauden e-formula-autoa, joka on erinomainen kehitysalusta tuleville henkilöautoille.

ON Semin suunnitteluratkaisuista vastaavan David Priscakin mukaan yhtiö on muuttunut tehokomponenttien toimittajasta järjestelmätoimittajaksi. Tätä kehitystä myös sopimus Mercedes EQ Formula E -tallin kanssa osoittaa.

Lokakuusta 2019 lähtien sähköformuloissa astuu voimaan uusi sääntö, jonka mukaan kullakin kuljettajalla on käytössä vain yksi auto ja yksi akku. Tämä asettaa selvästi enemmän vaatimuksia autojen tehonhallinnalle ja erilaisille energiankeruujärjestelmille.

- E-formulassa tapahtuu ajon aikana massiivisia tehonsiirtoja, kun autoa ensin kiihdytetään ja sitten jarruttaessa energiaa kerätään talteen. Lisäksi kilpa-auto on rankka ympäristö, joka asettaa tehoelektroniikan kovaan testiin, Proscak korosti.

ON Semin uusi fokus järjestelmien toimittajana näkyy yrityksen osastolla laajemminkin. Tehonsyöttöön erilaisissa sovelluksissa on tarjolla referenssisuunnitteluja. Priscakin mukaan jotkut asiakkaat haluaisivat viedä referenssin sellaisenaan tuotantoon, mutta tähän On Semi ei suostu.

- Emme ole laitevalmistaja. Referenssikortteja ei ole sertifioitu eikä testattu tuotantoon. On asiakkaan tehtävä optimoida laitteiden tehonkäyttö sovelluksen vaatimalla tavalla.

On ON Semillä esillä täysiin uuttakin. BLE-kisaan eli vähävirtaiseen Bluetoothiin yhtiö esittelee ensimmäisiä mesh-verkkotopologiaa tukevia radioitaan. Mesh tuli osaksi Bluetooth 5 -standardia jo viime vuonna, mutta yrityksiltä protokollaan hiomineen meshiä tukemaan on vienyt aikaa. Nyt näitä piirejä näkyy Electronicassa enemmänkin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template