JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Entinen Ericsson Power Modules eli nykyään Flex-konserniin kuuluva Flex Power Modules on esitellyt ensimmäiset suoramuunnosarkkitehtuurin (Direct Conversion) mukaiset DC-DC-muuntimensa. BMR481-muuntimet ovat ensimmäiset, joilla päästään suoraan 42 voltista aina 0,5 voltin jännitteeseen asti.

Flexillä tehokomponenttien liiketoiminnan kehityksestä vastaavan Olle Hellgrenin mukaan suoramuunnos on keskeisessä asemassa, kun datakeskusten kustannuksia yritetään hillitä. – Tehokkuus paranee ja kallista piirikorttialaa säästyy, kun 12 voltin välimuunnoksesta päästään eroon.

Hellgrenin mukaan DC-muunnoksen hyötysuhde on noin 92 prosenttia. – Ei riitä, että laitteisiin syötetään virtaa. Yhtä tärkeää on välttää lämmöntuottoa.

BMR418-muuntimissa syöttöjännite on 40-60volttia. Ohjelmoitava lähtö on 0,5-1,35 volttia. Muuntimia on kahta tyyppiä: päämoduuli ohjaa jopa viittä satelliittia. Jännitteensyötön ”äly” on päämoduulissa, jolla ohjain mahdollistaa ja estää vaiheita, jotta muunnoksen energiatehokkuus olisi optimaalinen.

Päämoduuli on mitoiltaan 12 x 27,7 milliä. Se pitää sisällään digitaalisen liitännän, jonka kautta onnistuu järjestelmän monitorointi, konfigurointi ja ohjaaminen. Satelliittien kera saadaan toteutettua jopa 420 ampeeriin yltävä syöttöjärjestelmä.

Olle Hellgrenin mukaan monissa sovelluksissa jännitelähdön pitää olla hyvin värinätöntä ja kohinatonta (ripple, noise), esimerkiksi ASIC-piireillä ja prosessoreilla. – DC-muuntimissa on päästy lähes täysin eroon kohinasta, hän kehuu.

Suoramuunnosteholähteiden suunnittelu onnistuu Flex Power Designerilla, jolla onnistuu myös simulointi. DC-muuntimia aikovat tuoda markkinoille Flexin mukaan ainakin Artesyn ja Bel, jotka yhdessä muodostavat PSA-allianssi. Yritysten suunnittelut ovat omia, vaikka ohjain ja fyysinen formaatti ovat samanlaisia.

BNR481-muuntimien näytetoimitukset Flex Powerin avainasiakkaille ovat jo käynnistyneet.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template