JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amazon-konserniin kuuluva pilvipalveluyhtiö AWS eli Amazon Web Services on ottanut käyttöön uuden datakeskuksen Tukholmassa. Kaikkiaan kolmesta datakeskuksesta koostuva alue mahdollistaa AWS:n pohjoismaisille asiakkaille entistä nopeamman sovellusten ajamisen ja sisällön tallentamisen datakeskuksiin Ruotsiin.

Tukholman keskuksen myötä AWS:llä on nyt 60 saatavuusaluetta eli Availability Zonea ja 20 aluetta eli Regionia maailmanlaajuisesti. Vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla avataan 12 uutta saatavuusaluetta ja neljä aluetta Bahrainiin, Hong Kongiin, Italiaan ja Etelä-Afrikkaan.

Ruotsin datakeskusalue on AWS:n viides Euroopassa. Muut sijaitsevat Ranskassa, Saksassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa.

AWS:llä on kymmeniä tuhansia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Islannissa. AWS-pilven käyttäjiin kuuluvat esimerkiksi Aktia Bank, Arriva, ASSA ABLOY, Bambora, Bonnier, Cargotec, Den Norske Bank, Finnair, Fortum, Husqvarna, Icelandair, IKEA, iZettle, LEO Innovation Lab, Nokia, Rovio, Scania, Schibsted, SOK, Stockmann, Supercell, Telia, VR ja Wärtsilä.

Nyt kehittäjät, startupit, suuryritykset sekä julkishallinto, oppilaitokset ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot voivat hyödyntää uutta Tukholman datakeskusaluetta sovellustensa ajamisessa Ruotsissa sekä palvella loppukäyttäjiä kaikissa Pohjoismaissa pienemmällä viiveellä. Niille voidaan toimittaa edistynyttä teknologiaa, kuten analytiikkaa, tietokantoja, mobiilipalveluita ja palvelittomuutta aiempaa pienemmällä latenssilla.

Tukholman kolmella datakeskuksella on kullakin on oma itsenäinen voimanlähteensä sekä jäähdytys ja vartiointi. Erittäin pienilatenssiset verkot yhdistävät ne toisiinsa. Korkeaa käytettävyyttä vaativat AWS:n asiakkaat voivat suunnitella sovelluksensa ajon niin, että ne käyttävät useaa saatavuusaluetta, jolloin vikasietoisuus paranee entisestään.

Suomi on viime aikoina hävinnyt pari muutakin kisaa amerikkalaisyritysten sijoituspaikoissa. Vastikään Microsoft ilmoitti ostaneensa jättimäisen tontin Sandvikenin ja Gävlen alueelta Tukholman pohjoispuolella. MS ei ole kertonut, mitä alueella ryhdytään tekemään, mutta tuskinpa MS kiinteistöbisnekseenkään on lähdössä. Alueen kunnat odottavat Microsoftin työllistävän jatkossa siellä paljon väkeä.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2