JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun nykyään puhutaan niin paljon siitä, kuinka paljon tietoa viranomaisilla ja yrityksillä on meistä, on hyvä asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Israelilainen sanomalehti kertoo, että maan hallituksen hallussa oleva biometrinen data kaikista kansalaisista oli lakien vastaisesti tallennettu yksityiseen, kaupalliseen datakeskukseen.

Israelin valtiolla on kaikista maan kansalaisista valokuva sekä sormenjälkitiedot. Tämän tiedon tallennusta ja käsittelyä on säännelty tiukalla lainsäädännöllä. Se määrittelee sekä datan varastoinnin että niiden oikeudet, joilla on pääsy dataan.

Israel Hayom -lehden mukaan maan biometrinen tietokanta oli tallennettuna yhdelle kaupallisen Bezeq-palveluntarjoajan neljästä saitista. Laitoksen työntekijöinä oli yksityisiä henkilöitä ja lain mukaan siviileillä ei saisi olla minkäänlaista pääsyä dataan.

Israelin kansallinen biometrisen datan virasto (National Biometric Database Authority) on nyt ryhtynyt toimiin tietokannan siirtämiseen valtion omaan datakeskukseen. Koska kyse on turvaluokitukseltaan tärkeimpään luokkaan sijoitetusta datasta, Israel ei kerro miten data tallennetaan ja suojataan.

Israel Hayom -lehden paljastuksesta kertoi Datacenterdynamics-sivusto.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2