JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Elisa kertoi vuoden alussa käynnistäneensä 5G-verkkojen toiminnan Tampereen ja Helsingin lisäksi Turussa ja Jyväskylässä. Yhtiön mobiiliteknologioista vastaavan Eetu Prieurin mukaan operaattorilla on näissä kaupungeissa useita satoja 5G-valmiita tukiasemia.

5G-kyvykkyyttä ei saada lisättyä tukiasemiin pelkillä ohjelmistopäivityksillä. - Tarvittavien HW-päivitysten määrä on kuitenkin normaalia pienempi, Prieur sanoo. Tämä helpottaa operaattorin työtä.

5G-yhteyksiin käytetään uusia 3,5 taajuuksia, jotka ovat voineet olla kaupallisessa käytössä vuoden alusta lähtien. Prieurin mukaan Sekä Turussa että Jyväskylässä on runsaasti yrityksiä sekä tutkimustoimintaa, joihin 5G tulee tarjoaman täysin uudenlaisia mahdollisuuksia. - Ne ovat myös väkiluvultaan Suomen suurimpien kaupunkien joukossa, eli käyttäjiä on paljon, Prieur muistuttaa.

Peruskuluttajille 5G ei vielä anna kovin paljoa, koska tarjolla ei ole linkin vastaanottamiseen tarkoitettuja päätelaitteita. Prieurin mukaan ensimmäiset 5G-mobiililaajakaistareitittimet tulevat markkinoille tämän vuoden aikana. - Tarkempi aikataulu riippuu siitä, milloin niitä on saatavilla Suomen markkinoille riittäviä määriä.

Sitä ennen 5G:n mahdollisuuksia pääsee kokemaan muun muassa Elisan ja mobiilipeliyhtiö Hatchin kaikille avoimella 5G e-urheilukiertueella, joka järjestetään alkuvuodesta 2019. Kiertuepaikkakunnat ja ajankohdat julkistetaan myöhemmin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2