JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sykettä voidaan mitata sekä sydämen lyönnin sähköpiikistä (EKG) tai optisesti PPG:llä (photoplesmythography), joka mittaa muutosta veren volyymissä sen laajentaessa laskimoita ja hiussuonia ihonalaisissa kudoksissa. Las Vegasin CES-messuilla Maxim Integrated esitteli moduulin, joka mittaa sykettä molemmilla tavoilla samanaikaisesti.

Tähän asti synkronoitu sykkeen PPG- ja EKG-mittaaminen on ollut haasteellista, sillä suunnittelijoiden täytyi käyttää kahta eri anturia, jotka yhdessä kuluttavat enemmän tilaa ja tehoa mobiililaitteen piirikortilla. MAX86150-moduuli ylittää nämä ongelmat.

Moduuli koostuu sisäisistä ledeistä, fotodetektoreista ja EKG-etupäästä. Se tuottaa PPG- ja EKG-signaalit, jotka ovat FDA:n eli Yhdysvaltain lääkehallinnoin sertifioimia. Käytännössä moduulilla saadaan sertifioitu, vähän tehoa kuluttava yhdistetty PPG/EKG-mittaus älypuhelimeen, tablettiin tai vastaavaan akkukäyttöiseen kannettavaan laitteeseen.

Moduuli on kooltaan 3,3 x 6,6 x 1,3 milliä. Se on pakattu 22-nastaiseen koteloon. Kun mittausta ei tehdä, moduuli voidaan ohjelmallisesti sammuttaa, oka kutistaa valmiustilan virrankulutuksen lähelle nollaa.

Maximin mukaan moduulin herkkyys on 136 desibeliä, mikä on markkinoiden parhaimpia lukemia. Tyypillinen tehonkulutus shut-down-tilassa on saatu puristettu 0,7 mikroampeeriin. Moduuli on kooltaan samaa luokkaa kuin tyypillinen kilpaileva EKG-anturi sellaisenaan, ilman optista PPG-osaa.

Maxim muistuttaa, että terveydentilan kotiseuranta pienensi sairaalakäyntien määrää 35 prosenttia vuonna 2017. Kyse on siis merkittävistä kustannussäästöistä.

Lisätietoja volyymeissä neljä dollaria maksavasta MAX86150-moduulista löytyy Maximin sivuilta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2