JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bosch Sensortec esitteli viime viikolla Las Vegasin CES-messuilla tekniikan, joka saattaa mullistaa monenlaisten kodin laitteiden ohjaamisen. Yhtiön demoama moduuli heijastaa laserilla virtuaalisen, interaktiivisen käyttöliittymäpinnan mille tahansa tasolle tai pinnalle.

Bosch esitteli messuilla BML100PI-moduulin, jolla voidaan heijastaa aina tarkkana pysyvä ”kosketusnäyttö” vaikkapa vaatekaapin kyllyn reunaan. Moduulin avulla käyttöliittymä pystyy luotettavasti havaitsemaan kosketuksia ja eleitä.

Yhdelle moduulilla voidaan kosketusnäyttötoiminnon jopa kuudelle eri pinnalle. Vaatekaapin kylkeen voidaan heijastaa esimerkiksi säätiedot, tai alkavan päivän ohjelma. Kun laserin generoimaa kuvaa kosketetaan, moduuli skannaa sitä eleitä tulkitakseen. Mikä parasta, eleiden ja kosketuksen toiminta ei edellytä moduulin kalibrointia tai säätämistä.

BML100PI-moduuli on kooltaan 47 x 43 milliä eli se on luottokorttia pienempi. Se heijastaa halutun kuvion mille tahansa pinnalle vain 2 watin tehonkulutuksella. Pinta voi olla valaistu, pimeä, märkä tai minkä tahansa muotoinen.

Bosch aikoo tuoda BML100PI-moduulin kaupallisesti tarjolle kesään 2020 mennessä. Siitä tuodaan myös variantti, joka ainoastaan heijastaa erilaista informaatiota ilman kosketus- tai eletoimintoa. Tekniikkaan voi tutustua tällä Youtube-videolla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2