JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung esitteli eilen uusimman lippulaivalaitteensa, kun odotettu Note9-älypuhelin lanseerattiin. Entiseen tapaan Samsung on pakannut Note-sarjan uutuuteen oikeastaan kaiken mahdollisen uusimman tekniikan. Se vastaa kaikkiin mahdollisiin odotuksiin, mutta ei yllätä ketään. Tavallaan tämä on vähän tylsää.

Galaxy Note9:n raudasta ei voi sanoa yhtään moitetta. 6,4 tuuman näyttö piirtää 516 pikseliä tuumalle, 8-ytiminen 10 nanometrin prosessissa valmistettu prosessori yltää jopa 2,7 gigahertsin kellotaajuuteen, muistia saa 6 tai 9 gigatavua ja tallennustilaa 128 tai 512 gigatavua, jota voi vielä kasvattaa SD-muistikortilla.

Jos laitteen potku ei riitä jonkin sovelluksen pyörittämiseen, niin se johtuu siitä, ettei mikään rauta siihen tällä hetkellä kykene. Ison laitteen sisuksiin on istutettu 4000 milliampeerintunnin akku, mutta näytön, prosessorin ja luokan 18 LTE-yhteyksiä tukeva radio takaavat, että lataamaan laitetta joutuu entiseen tapaan.

Muotoilultaan Note9 näyttää tyylikkäältä. Toisaalta design on tehty varmanpäälle. Monesta laitteesta tuttu notch eli ”lovi” puuttuu. Samsung on suunnitellut samanlaisen laitteen aiemminkin, nyt kaikki on vain viritetty astetta kovemmaksi.

Kallista Note9:ssä on sekä paino (201 grammaa) että hinta. 512 gigatavun tallennustilalla laite maksaa 1299 euroa, pienemmällä muistilla 1029 euroa. Myyntiin laite tulee parin viikon päästä kahtena värivaihtoehtona, joista toisen mukaan saa S Pen -kynän.

Samsung on kovasti varovainen markkinoinnissaan. Note9:n kameraa kuvataan ”yhtiön kaikkien aikojen älykkäimmäksi”. Se tunnistaa kuvauskohteita kuten monen muun valmistajan laite, mutta Samsung ei silti hehkuta tekoälyä. Kyse on lopulta kuitenkin samasta signaalinkäsittelystä.

Tästä pienestä tylsyydestä tulee mieleen, että Samsung säästää ylisanat ja uudet innovaatiot tulevaan Galaxy S10 -malliinsa. Silloin Samsungille tyypilliset näytön reunat katoavat, koko näyttö toimii sormenjälkianturina, ja paljon muuta, ainakin jos huhuihin on uskominen. Tämä nähdään joko tammikuussa CES-messuilla tai viimeistään helmikuun lopulla Mobile World Congressissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template